Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i sportsnyhetene øverst!

Den norske MMA-figheteren Emil Weber Meek (29) møtte natt til mandag Kamaru «The Nigerian Nightmare» Usman (30) i St. Louis i USA. Usman var før kampen rangert som nummer 11 i weltervekt-klassen. Meek var ikke ranket blant de 15 beste.

Meek startet kampen i høyt tempo, og forsøkte å låse en giljotin på Usman i løpet av det første minuttet. Usman klarte likevel å kjempe seg ut av kvelningsgrepet. Senere forsøkte også Meek en kimura da Usman forsøkte å bryte ham ned til bakken.

Brytingen ble for mye

Usman klarte å bryte Meek til bakken flere ganger, og nordmannen måtte jobbe hardt for å komme seg opp på beina igjen. Samtidig leverte han en rekke albuer mot hodet til Usman mens 30-åringen lå over Meek. Disse åpnet også et kutt på undersiden av av øyet hans.

Andre runde startet med en aggressiv Meek som rettet flere spark mot både hodet og beina til Usman. Bryteren Usman jobbet likevel hardt med å dra Meek ned i bakken, slik han også gjorde i første runde.

Slagene fra Usman førte også til kutt i ansiktet på Meek, og nordmannen fikk mye blod i ansiktet.

I den tredje og siste runden klarte Meek å utilsiktet treffe med et spark «under beltet» på Usman, og det ble en pause før kampen fortsatte. Deretter fikk Meek inn flere slag før Usman måtte ty til brytingen sin. På vei ned fikk også nordmannen inn flere albuer, men Usman ble for sterk.

Deretter kontrollerte Usman Meek med brytingen, selv om Meek fikk inn flere slag og klarte å ta seg til beina i kortere perioder.

Frustrert Meek etter tapet

Dommerne mente likevel at Kamaru Usman var den sterkeste av de to, og han vant alle de tre rundene på poeng. Dermed har Usman vunnet syv kamper på rad i UFC.

Emil Meek har vunnet én kamp, og tapt en kamp. Han var tydelig frustrert etter at kampen var over, og kastet tannbeskytteren mens han bannet. Likevel gratulerte han motstanderen med seieren.

Usman hevdet etter kampen at han kun sloss på 30 prosent av hva han har evner til. Han ba også om tøffere og høyere rangert motstander i sin neste kamp, og etterlyste en kamp mot kontroversielle Colby Covington.

Det var Meeks første UFC-kamp siden debuten i 2016. Da vant han på poeng mot Jordan Mein. En lyskeskade har holdt nordmannen ute av oktagonen gjennom hele 2017.

I hovedkampen vant Jeremy Stephens på teknisk knock out mot Doo Ho Choi i andre runde. Publikumsfavoritten Paige Van Zant tapte på poeng mot Jessica-Rose Clark, mens Darren Elkins hadde kveldens comeback da han kvelte Michael Johnson i andre runde, etter å ha hatt det tøft de første fem minuttene.