«Håpløse» Jøndal sløste:

– Skal Norge spise kirsebær med de store, må han sette sjansene

Magnus Jøndal karakteriserer egen innsats mot Hviterussland som «håpløs».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervjuet med Magnus Jøndal etter 33-28-seieren over Hviterussland øverst!

Norge reiste seg etter det skuffende tapet mot Frankrike og tok en grei 33-28-seier, men seieren kunne vært enda større. Norge brant en rekke gode muligheter.

Magnus Jøndal bommet på fire av fem, og kantspilleren var kritisk til egen uttelling.

– Det er håpløst. Så får vi snu det til Østerrike-kampen, sier Jøndal til TV 2.

Han er lettet over at det ble femmålsseier og to poeng mot Hviterussland søndag.

– Det viktigste er å få de to poengene. Hadde jeg scoret på én av fem og vi hadde tapt, så ville det vært en ganske håpløs kveld for meg. Heldigvis ble det to poeng, sier Jøndal.

TV 2s ekspert mener det er viktig at Jøndal raskt får ristet av seg skuffelsen etter de to første kampene.

– Det er klart det var en vond opplevelse på slutten mot Frankrike, og så brenner han den første, den andre og tredje her, før han får en forløsende scoring, men så brenner han den siste igjen, sier Bent Svele.

– Han er ikke helt der han skal være med avslutningene, men han gjør en solid kamp defensivt og er med på kanten hele veien. Vi bruker ikke kanten like mye som vi pleier, men han er vår eneste spesialist, og skal vi spise kirsebær med større lag, er vi avhengig av at han setter sjansene.

Landslagssjef Christian Berge mener kampbildet førte til sjansesløseriet.

– Vi brenner mye krutt i forsvar. Det gjør oss litt uoppmerksomme i angrep og bommer på klare sjanser. Vi roter litt i kontringsfasen, men vi skal være fornøyde med å slå Hviterussland med fem mål. Mye er bra i en kamp mot et lag med de ekstremferdighetene. Det blir litt mye duellspillet, sier han til TV 2.

Magnus Jøndal var langt ifra den eneste som var kritisk til egen innsats mot Hviterussland. Selv om Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud leverte bedre forestillinger enn mot Frankrike, var de i intervju med TV 2 ikke helt fornøyde.

– De er perfeksjonister som hele tiden vil gjøre det optimale. Det er en grunn til at de har etablert laget i verdenstoppen. De vil gjøre tingene ordentlig, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.