Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henrik Kristoffersen (23) måttet igjen se seg slått.

Av hvem? Marcel Hirscher, selvfølgelig.

Rælingen-alpinisten endte på andreplass i Wengen bak verdens overlegent beste slalåmkjører.

– Han er bare bedre
For øyeblikket er det nemlig Marcel Hirscher mot resten. Den 28-årige østerrikeren var som så mange ganger tidligere i en helt egen klasse da han tok sin femte av seks mulige verdenscupseirer for sesongen.

Østerrikeren triumferte med 93 hundredeler ned til Kristoffersen, som bare kunne riste på hodet sammen med André Myhrer i målområdet da Hirscher kjørte ned til nok en triumf.

– Jeg visste at han kom til å slå meg. Jeg var helt sikker på det. Jeg visste at jeg hadde gjort den feilen i henget, sier Kristoffersen til TV 2.

Se Kristoffersens andreomgang i videovinduet øverst på siden!

Han har vært på pallen i samtlige av sesongens seks slalåmrenn denne sesongen – Marcel Hirscher har vunnet fem av dem.

– Hirscher er bare bedre. Sånn er det. Det er ikke noen vits å skrive «knust av Hirscher» og legge noe i det. Han er bedre for øyeblikket, sier Kristoffersen.

– Du ser selvtilliten hans. Flyten han har. Han er i en flytsone som gjør at han kan gjøre hva han vil. Han gjør ikke én feil. Det er litt spesielt. En gang må han gjøre feil han også.

Femteplass for Nestvold-Haugen
Hirschers overlegenhet vises tydelig igjen på resultatlistene. Kristoffersen var nesten sekundet bak mens Myhrer på tredje endte hele ett sekund og 72 hundredeler bak den uslåelige østerrikeren.

– Det er mye. Det er ikke bare ett sekund foran nestemann. Det er ett sekund foran Henrik Kristoffersen, som tross alt er vanvittig god, sier TV 2s alpinekspert Finn Christian Jagge.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kunne glede seg over en solid gjennomført konkurranse i Sveits med en femteplass.

– Det er deilig. Fin balanse mellom risiko og kontroll. Jeg følte jeg hadde litt å gå på hele veien. Jeg er i god slalåmform, sier Nestvold-Haugen med under én måned til OL.