FÅR IKKE GÅ STAFETT: Heidi Weng under Tour de Ski.
FÅR IKKE GÅ STAFETT: Heidi Weng under Tour de Ski. Foto: Andrea Solero

Weng må droppe renn etter trenertabbe

Heidi Weng tvang moren til å gå NM-stafett slik at hun hadde et lag å gå for. På grunn av påmeldingskluss skjer ikke det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag skulle Heidi Weng (26) gått stafetten under ski-NM på Gåsbu.

Det blir det ingenting av.

– Det ble beklageligvis en misforståelse om hvem som skulle melde på laget, sier Heidi Weng.

Trener Roar Hjelmeset tar ansvar for kommunikasjonssvikten.

– Jeg sjekket dessverre ikke godt nok om laget var påmeldt, det beklager jeg både overfor arrangøren og Heidi, sier landslagstreneren.

Det var Hjelmeset som i utgangspunktet fikk Weng til å gå stafetten. Det var trenerens krav til langrennsesset etter Tour de Ski-triumfen.

Hun hadde bare ett problem: Klubben BUL hadde ikke nok utøvere.

Løsningen ble å få kusinen Martine Ek Hagen og moren May Bente Weng (53) med på stafetten.

– Jeg hadde gledet meg til å se mor på førsteetappe, men vi kommer sterkere tilbake neste år. Da får dere se spreke mor Weng gi alle deng, sier Heidi Weng i en pressemelding.

Det er kanskje moren like fornøyd med.

– Jeg har ikke så lyst til det. Jeg vil kose meg og se på egentlig, sa May Bente Weng til VG da det først ble luftet for henne.

BUL sto ikke på de foreløpige startlistene som ble publisert av NM-arrangørene allerede lørdag morgen. Da de endelige listene ble publisert lørdag kveld, kom bekreftelsen på at Heidi Weng og hennes to lagvenninner kan se langt etter å starte søndag.

Dermed får ikke NM-publikummet på Gåsbu se en av Norges største langrennsstjerner på kvinnesiden i aksjon under årets mesterskap. OL-håpet Weng har stått over alle de tre distansene som så langt er gått under årets norgesmesterskap.