Kriserammede Southampton snytt etter «Maradona-juks»

Southampton var på vei mot sin første seier på ti kamper, men på overtid kom en meget kontroversiell utligning.

Watford-Southampton 2-2

Southampton så ut til å være på vei mot en sjelden tre-poenger da Abdoulaye Docouré dukket opp og utlignet på overtid for Watford.

Men scoringen burde aldri blitt tellende.

Doucouré slo ballen inn med hånden, en hånd som til alt overmål var hevet helt opp til hodet.

– Flaks

Et «Maradona-øyeblikk» med negativt fortegn.

– Det er fryktelig. Southampton kommer til å være rasende når de får se den igjen. Og det spørs om Watford-manager Marco Silva sover så godt når han får se den, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Diego Maradonas ikoniske «Guds hånd»-øyeblikk fra VM-kampen mellom Argentina og England i 1986 er historiens mest kjente hands-mål.

Watfords spillere innrømmet at de var heldige, men virket ikke preget av dårlig samvittighet.

– Det er et av de målene. Videodømming kommer, og da ville vi sannsynligvis ikke fått godkjent det målet, men i dag fikk vi det. Vi hadde flaks, sier spissen Troy Deeney.

Denne uken var første gang videodømming ble testet ut i engelsk fotball, i FA-cupkampen mellom Brighton og Crystal Palace, samt ligacupsemifinalen mellom Chelsea og Arsenal.

– Det er en skam, en stor skam, sier BBC-ekspert og tidligere Premier League-spiller Kevin Kilbane om avgjørelsen å la målet stå.

Krise

Southampton har nå gått ti kamper på rad uten seier, og poengtapet er tøft for Mauricio Pellegrino - en manager som er under stadig økende press.

– Å bli utsatt for en slik urett er veldig tøft, sier Pellegrino.

– Jeg mener vi må prøve videodømming og analysere om det er mulig å hjelpe sporten med bedre avgjørelser.

Den sørengelske klubben ligger på 16. plass, med bare fire poeng mer enn Swansea som ligger nederst, og som tok ett poeng mot Newcastle.

– Southampton trengte desperat en seier, og dommerne har ranet dem. Det er svakt, sier Kilbane.

Southampton ledet kampen 2-0 etter to mål av James Ward-Prowse, men i andreomgang slo Watford tilbake gjennom André Gray før den kontroversielle utligningen.