Politiet bekrefter at de har funnet en død person i forbindelse med søket etter Janne Jemtland.

– Det er i dag søkt etter Janne Jemtland i Glomma i Våler kommune. Politiet i Innlandet bekrefter at det nå er gjort funn av en person i Glomma. Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, skriver politiet i en pressemelding.

Ektemannen pågrepet

Jannes ektemann ble fredag pågrepet og siktet for å ha drept sin kone.

Pågripelsen kom etter at politiet tidligere på dagen hadde foretatt en ransaking av boligen til den siktede og Jemtland.

Ifølge Hamar Arbeiderblad fant politiet blod under ransakingen.

Politiet vil gjennomføre nye avhør av ektemannen i løpet av helgen.

LYS: Det var tent lys og lagt ned blomster ved Eidsbrua lørdag kveld. Foto: Johannes Morland / TV 2
LYS: Det var tent lys og lagt ned blomster ved Eidsbrua lørdag kveld. Foto: Johannes Morland / TV 2

– Jeg vil ikke kommentere noe om avhørene eller hvordan han forklarer seg, sa politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til TV 2 tidligere lørdag.

Politiet sperret av begge sidene av Glomma for å lete i elven. TV 2s reporter på stedet meldte om et stort politioppbud og dykkere på stedet.

Ektemannen nekter for å ha drept Janne, og erkjenner derfor ikke straffskyld i forhold til siktelsen. Han har likevel forklart at han har en rolle i saken.

– Utover det kan jeg ikke kommentere innholdet i det han forklarer, sier hans forsvarer, Ida Andenæs, i advokatfirmaet Elden, til TV 2.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling mandag. Fredag gjennomførte politiet omfattende søk på eiendommen der Janne og familien bor. Det var funn på stedet som gjorde at politiet gikk til pågripelse av ektemannen.

Fikk nye opplysninger

Janne har vært savnet i over to uker. Eidsbrua ligger drøyt seks mil fra Brumunddal, hvor hun sist ble observert på sin egen eiendom.

– Vi mener vi vet hvordan Janne ble drept. Funn onsdag og torsdag, som igjen førte til ransakingen og pågripelsen fredag, gjør at vi har en drapsteori, sa politiadvokat Lillehovde van der Eynden lørdag ettermiddag.

Politiet opplyste i en pressemelding lørdag at de søkte etter Janne ved Eidsbrua i Våler kommune, etter å ha fått nye opplysninger i saken.

36 år gamle Janne Jemtland ble sist sett klokken 2 natt til fredag 29. desember. Da hadde hun og ektemannen vært på fest på Veldrom samfunnshus i Brumunddal, men tatt taxi hjem sammen før klokken 2.

Ektemannen meldte Janne savnet

Politiet har funnet spor av blod som tilhører Janne på to ulike steder i Brumunddal. Telefonen hennes slo også inn på en basestasjon i Brumunddal sentrum ved 05.50-tiden 29. desember.

Ektemannen meldte henne savnet på morgenen 30. desember, men politiet startet ikke søk før dagen etter, da ektemannen ringte på nytt og fortalte at Janne fortsatt ikke var kommet hjem.

Et 20-talls tjenestemenn fra Kripos har bistått det lokale politiet i etterforskningen av saken.

Politiet har opplyst at de vil gi mer informasjon om saken under en pressekonferanse søndag.