– Politiet i Innlandet bekrefter at det er gjort funn av en person i Glomma. Politiet er ikke kjent med at det er andre savnede personer i området. Pårørende til Janne Jemtland er varslet om funnet, opplyser politiet i en pressemelding like før klokken 16 lørdag.

36 år gamle Janne Jemtland har vært savnet i over to uker. Det ble lørdag søkt i Braskereidfoss, som ligger drøyt seks mil fra Brumunddal, hvor Janne sist ble observert på sin egen eiendom.

– Vi mener vi vet hvordan Janne ble drept. Funn onsdag og torsdag, som igjen førte til ransakingen og pågripelsen fredag, gjør at vi har en drapsteori, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til TV 2.

Leter i Glomma

Janne Jemtlands ektemann ble fredag pågrepet og siktet for å ha drept kona. Politiet vil gjennomføre nye avhør av ektemannen i løpet av helgen.

Politiadvokat André Lillehovde var der Eynden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
Politiadvokat André Lillehovde var der Eynden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix

– Jeg vil ikke kommentere noe om avhørene eller hvordan han forklarer seg, sier politiadvokaten.

Politiet har sperret av begge sidene av Glomma lørdag ettermiddag. TV 2s reporter på stedet forteller om et stort politioppbud og dykkere på stedet.

Nekter skyld

Ektemannen nekter for å ha drept Janne, og erkjenner derfor ikke straffskyld i forhold til siktelsen. Han har likevel forklart at han har en rolle i saken.

– Utover det kan jeg ikke kommentere innholdet i det han forklarer, sier hans forsvarer, Ida Andenæs, i advokatfirmaet Elden, til TV 2.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling mandag.

Fredag gjennomførte politiet omfattende søk på eiendommen der Janne og familien bor. Det var funn på stedet gjorde at politiet gikk til pågripelse av ektemannen fredag.

MINNES JANNE: Noen har satt opp blomster ved Fagerlundvegen i Brumunddal hvor det første blodsporet etter Janne Jemtland ble funnet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix
MINNES JANNE: Noen har satt opp blomster ved Fagerlundvegen i Brumunddal hvor det første blodsporet etter Janne Jemtland ble funnet.Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Blodspor i snøen

Torsdag i forrige uke fant politiet blodspor i snøen veikanten i Fagerlundveien. Blodsporene viste seg å stamme fra den savnede.

To dager senere ble det funnet nytt blodspor i Lillehaugveien. Stedene ligger en drøy kilometer fra hverandre og om lag 11 kilometer fra ekteparets bolig.

Lokalt politi har på det meste hatt bistand av 20 etterforskere fra Kripos i etterforskningen. Store mannskaper fra Sivilforsvaret, politihelikopter, snøscootere, ATV-er og hundepatruljer har deltatt i søket.

Sendte spor med helikopter

Det er blitt søkt rundt boligen, de to funnstedene, i Mjøsa og en rekke andre steder i området, blant annet ved et sagbruk og et gjenvinningsanlegg der avfall fra boligen ble hentet torsdag 11. januar.

Det er ikke kjent om politiet har funnet et mulig drapsvåpen, men Hamar Arbeiderblad skriver at politiet valgte å sende et viktig spor med politihelikopteret til Oslo for nærmere undersøkelser etter at de hadde ransaket huset i noen timer fredag.

(TV 2/NTB)