Den regjerende verdensmesteren tuktet Klæbo

Den ferske norgesmesteren var tilbake mot utenlandsk motstand i Tyskland lørdag. Det ble bare nesten seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Alles øyne var rettet mot Johannes Høsflot Klæbo på ny under verdenscupsprinten i Dresden lørdag.

Men denne lørdagen ble det ikke triumf for 21-åringen, som til nå har sett både ustoppelig og uslåelig ut denne sesongen.

To dager etter at han sikret seg et suverent NM-gull på den klassiske sprinten i Gåsbu, var det utlendingenes tur til å prøve seg på å matche nordmannen.

Og én mann klarte det. Federico Pellegrino, verdensmesteren fra VM-sprinten i Lahti i fjor.

Italieneren kom nemlig som en vind like før det korte oppløpet, tok innersvingen på Klæbo og henviste nordmannen til 2. plass, 18 hundredeler bak.

Franske Lucas Chanavat tok 3. plassen.

Se spurten i vinduet øverst. Video med tillatelse fra NRK Sport!

Lillebror Northug imponerte - til finale for første gang
Even Northug, som ble nummer ni i NM-sprinten torsdag, fikk også sjansen i Dresden lørdag. 22-åringen, med to 8. plasser i verdenscupen som personlige bestenoteringer fra tidligere, kom til finalen for første gang etter seier i kvarten og fotofinish-2.plass bak Emil Jönsson i semifinalen.

I finalen ødela han dog staven allerede i det startskuddet gikk, ble liggende bak de øvrige fem hele veien og ble nummer seks. I tillegg til de fem nevnte gikk også Richard Jouve i finalen, og kapret 4. plassen foran Jönsson.

Også Kasper Skadaas og Fredrik Riseth vant sine kvartfinaler, mens Pål Tråan Aune gikk videre derfra som lucky loser. Den norske trioen røk dog alle ut på semifinalestadiet. I tillegg røk Erik Valnes i kvartfinalen.

Svensk dominans i kvinneklassen
I kvinneklassen var det svenskenes tur til å dominere, med hele fire jenter i finalen. Favoritten Stina Nilsson falt og gikk i bakken drøyt halvveis i finalen, og dermed ble det landsvenninnen Hanna Falk som tok seieren. Maja Dahlqvist ble nummer to, mens amerikanske Sophie Caldwell rappet den siste pallplassen.

Alle de norske røk ut før semifinalene tok til, noe som er svært uvant kost sett med norske øyne. Riktignok skal det sies at de aller beste, deriblant Maiken Caspersen Falla, ikke sto på startstreken.

Mari Eide var Norges største håp, og revansjesugen etter fallet under torsdagens NM-sprint, men historien gjentok seg i Tyskland. I kvartfinalen opplevde hun å bli tråkket på og gikk i bakken sammen med italienske Greta Laurent.

– Jeg fikk en dårlig start, men jeg prøvde å komme meg opp ved å gå på siden. Da var de så frekke at de prøvde seg på en sperring. Jeg fikk skiene tråkket på. Det var veldig klønete. Ingen sprinter har gått bra for meg denne sesongen, sa Eide til NRK.

På Gåsbu var Eide langt nede etter fallet. NM-sprinten var viktig med tanke på å få OL-drømmen realisert. Eide var da ærlig på at hun fryktet missen i kvartfinalen kom til å koste henne en mulig plass i den norske troppen.

Caspersen Falla fortsatt forkjølet
Amalie Haakonsen Ous endte sist i det første kvartfinaleheatet i Dresden, som ble vunnet av Stina Nilsson, mens for tvillingsøstrene Tiril og Lotta Udnes Weng ble det stopp allerede i prologen. De havnet på henholdsvis 32.- og 36.-plass.

Sprintverdensmester Maiken Caspersen Falla er fortsatt forkjølet og valgte derfor å stå over helgens verdenscuprenn i Tyskland. Hun gikk også glipp av torsdagens NM-sprint på Gåsbu.

TV 2/NTB