– Portugisisk EM-stjerne var nær overgang til Rosenborg

Premier League-spilleren Renato Sanches skal ifølge Adresseavisen ha vært på vei til norsk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sesongens pinligste Renato Sanches-øyeblikk i Premier League i vinduet øverst!

Rosenborg overrasket alle da de forut for forrige sesong i Eliteserien signerte Nicklas Bendtner.

Men ifølge Adresseavisen skal trønderne nylig ha vært svært nære ved å foreta en ny sjokkovergang.

Det portugisiske supertalentet Renato Sanches (20) skal nemlig ha vært svært nære en overgang til Lerkendal.

Portugiseren, som er utlånt fra Bayern München til Premier League-klubben Swansea, var sentral da hans hjemland vant EM-tittelen i Frankrike sommeren 2016.

Han ble sågar kåret til mesterskapets beste unge spiller, og Bayern München var over seg for at de hadde signert ham fra Benfica allerede før mesterskapet startet.

Managersparking strandet avtalen
Denne sesongen er han utlånt til Swansea etter en varierende førstesesong i Tyskland, men har også i Premier League slitt med å vise toppnivået som fikk Bayern til å hente ham sommeren 2016. Det skal også være årsaken til at Sanches var RBK-aktuell for den resterende delen av våren, for å komme seg i kampform til sommerens VM i Russland.

Det skal dermed ha vært snakk om å avbryte låneavtalen med Premier League-klubben, og i stedet inngå en som sørget for at Sanches fikk spille første halvdel av Eliteserie-sesongen 2018 for trønderklubben. Siden Sanches spilte tysk supercup for Bayern i sommer, og deretter Premier League-fotball for Swansea, kan han ikke spille for flere klubber i 2017/18-sesongen.

FIFA-reglementet sier nemlig at man kun kan representere to klubber innenfor én og samme sesong, men for å komme seg rundt dette kan man dog spille for klubber som starter en ny sesong, hvilket RBK gjør i mars. Adressa erfarer låneavtalen var nær å gå i orden, men at den ble ødelagt da Swansea valgte å sparke manager Paul Clement i slutten av desember.

Klubbens nye manager Carlos Carvalhal skal ha troen på ungguttens ferdigheter, og dermed strandet den potensielle overgangen til RBK.