STORM: Det vil komme mye vind over hele landet natt til mandag. Her fra Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
STORM: Det vil komme mye vind over hele landet natt til mandag. Her fra Oslo. Illustrasjonsfoto. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kraftig vind vil herje over hele landet

Et stormsenter treffer landet natt til mandag og meteorologene forventer storm over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra slutten av uka og de første dagene inn i den nye vil det herje nokså kraftig vind over hele landet.

Det er ytterst på Vestlandskysten at det vil bli kraftigst.

Kraftig vind i hele landet

– Sent på søndag vil det komme opp i sterk storm, som vil fortsette ut i mandagen. Man vil merke vinden de fleste stedene i Norge. Den aller kraftigste vinden gir seg mandag morgen, men det er først på tirsdag at man vil merke at det blir mindre vind, forteller Stig-Arild Fagerli i Storm.

Fagerli forteller at man i starten av uka kan forvente mye nedbør i sør.

– Jeg er usikker på hvor mye som treffer Vestlandet, men Sørlandet vil få mye nedbør. I løpet av mandagen kan man forvente opptil 60 mm i et område. Mye vil komme som snø, men langs kysten kan man forvente at det blir regn eller sludd.

I løpet av tirsdagen vil de største nedbørdsmengdene avta.

Spesielle forhold på Svalbard

Det mest oppsiktsvekkende været finner man for tiden på Svalbard.

– Der er det veldig mildt, med mye vind og nedbør som kommer iløpet av dagen. Dette gjør at det er snøskredfaren ligger på nivå fire for hele Svalbard. Både den milde temperaturen og nedbøren som vil komme som regn er litt spesielt. Slik vil det være de neste fem dagene, forteller meteorologen.

I resten av landet vil det være forholdsvis kaldt de kommende dagene.

Søndag holder temperaturen rundt -3 grader på Østlandet, og det vil komme litt nedbør i form av snø av og til. I Bergen holder temperaturen seg rundt nullpunktet, men man kan forvente minusgrader i innlandet. I Trøndelag vil det holde seg rundt -6, mens i Nord-Norge kan det komme ned i 10 minusgrader.

– Det vil være store temperaturforskjeller i forhold til hvor man er i nord, men det vil føles vesentlig kaldere enn det er på grunn av vinden.

Om hvordan det vil bli når det nærmer seg helg igjen er ikke helt tydelig enda, men Fagerli tror ikke at det vil bli mildere med det første.

– Det er ikke så så forutsigbart, men det blir ikke mildt. Det vil nok være kaldt, ingenting som tyder på at det vil endre seg enda.