FORFERDET: Hillary Clinton går kraftig ut mot Donald Trump på Twitter. REUTERS/Mario Anzuoni
FORFERDET: Hillary Clinton går kraftig ut mot Donald Trump på Twitter. REUTERS/Mario Anzuoni

Clinton kaller Trump-uttalelse uvitende og rasistisk

Hillary Clinton tar bladet fra munnen og kaller Trumps uttalelser om afrikanske land uvitende og rasistisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Markeringen av det ødeleggende jordskjelvet for åtte år siden er en dag for å minnes tragedien og for å hedre pågangsmotet til folket i Haiti og for å bekrefte Amerikas forpliktelse til å hjelpe våre naboer. I stedet utsettes vi for Trumps uvitende, rasistiske meninger om alle som ikke liker ham, skriver Clinton på Twitter fredag.

«Shithole countries»

Haiti er et av landene Trump inkluderte i sin liste over «drittland» han helst ikke ønsker innvandrere fra.

Clinton har etter valgnederlaget vært forsiktig med å karakterisere sin motkandidat under presidentvalget, men Trumps uttalelse har gjort inntrykk på flere enn henne.

Kritikken har haglet mot Trump, og mange betegner utsagnet som rasistisk, inkludert FN. 54 afrikanske land krever nå at Trump sier unnskyld og trekker tilbake den angivelige uttalelsen om afrikanske «drittland».

– Vi er meget forferdet og fordømmer på det sterkeste de grove, rasistiske og fremmedfiendtlige uttalelsene fra USAs president som kommer fram i mediene, heter det i en felles uttalelse.

Hastemøte

FN-ambassadørene fra de forskjellige afrikanske landene møttes til et fire timers langt hastemøte fredag. De var alle enstemmig i kravet om at Trump må trekke tilbake uttalelsene og be om unnskyldning.

Fredag ble det kjent at Trump i et møte om innvandringsspørsmål for Haiti, El Salvador og afrikanske land, skal ha omtalt dem som «drittland». Selv har han benektet dette, men en senator som var til stede under møtet bekrefter at det ble sagt.

– Vi er bekymret over den vedvarende og økende trenden fra den amerikanske administrasjonen mot Afrika og folk med afrikansk bakgrunn hvor det rakkes ned på kontinentet og fargede, heter det i pressemeldingen.

Samtidig takker de alle amerikanere som har fordømt uttalelsene.

(©NTB/TV 2)