Frankrike - Norge 32-31 (15-17)

Norge ledet mesteparten av EM-åpningen mot Frankrike fredag kveld, men de regjerende verdensmesterne kom sterkt mot slutten og vant kampen 32-31.

– Jeg synes vi gjør en god håndballkamp. Lenge er vi det beste laget, men så er vi ikke skarpe nok til slutt. Det er noen situasjoner på slutten der det glipper. Det er ikke godt nok mot et lag som Frankrike, sier kaptein Bjarte Myrhol til TV 2.

TV 2s håndballekspert Bent Svele var kritisk til dommerne i kroatiske Porec.

– De får ikke det de skal ha av dommerne, så ærlig må vi si. Jeg synes at det luktet av det dommergreiene, sier Svele, som var mer fornøyd med Norge.

– Norge gjør en fantastisk god håndballkamp mot et godt fransk lag flere kommer til å slite med. De spiller dritkjedelig håndball, men sånn er det, sier TV 2s ekspert.

Sagosen: – Bittert
Norges største stjerne, Sander Sagosen, var skuffet etter kampslutt.

– Det er bittert. Vi brenner litt skudd og de setter sine sjanser. Da sier det seg selv at de tar innpå. Alle kan gjøre feil, men vi kan ikke fokusere på dommerne. Sånn er livet, sier PSG-spilleren.

– Det er klart at jeg ikke gjør noen stor kamp. Hvis vi skal vinne håndballkamper, så må vi være bedre, sier han om egen innsats.

Kent Robin Tønnesen leverte en fantastisk førsteomgang og scoret fem mål. Til slutt ble det sju scoringer og fire målgivende pasninger.

– Han har vært absolutt verdensklasse. De har trent på å stå på Sander Sagosen, så da har de sluppet til Tønnessen litt. Han scoret tre på rappen, har vist seg frem etterpå. Etter å ha scoret fem mål, fikk Frankrike justert seg, men da leverte han plutselig et strålende innspill til Bjarte Myrhol. Han har spilt på hele registeret, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele i pausen.

Landslagssjef Christian Berge mener hans menn fikk dårlig betalt.

– Jeg føler vi hadde fortjent bedre. Vi gjør en god kamp og gutta gjør en helhjertet innsats, altså. Det kan bli veldig bra dette, men nå må vi slåss for overlevelse, det er det ingen tvil om, sier Berge til TV 2.

Ledet til pause
Det var en fartsfylt og tøff åpning på kampen. Det var ruskete av Norge innledningsvis og Frankrike fikk en tremålsledelse. De norske håndballgutta jobbet seg tilbake og utlignet til 8-8.

Derfra og inn til pause var Norge det klart beste laget og midtveis ledet de 17-15.

– Vi spiller bedre og morsommere håndball. Frankrike prøver å trekke det ut, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele i pausen.

Norge fortsatte i samme spor etter pause, men flere misbruke sjanser midtveis i omgangen gjorde at Frankrike klamret seg fast. Norge ledet med bare ett mål da kampen gikk inn i de siste ti minuttene.

Men Frankrike kjempet seg tilbake og med to minutter igjen sto det 28-28. I en nervepirrende avslutning trakk Frankrike det lengste strået og vant 32-31.