Norge viste gullform på stafetten i Ruhpolding

GJORDE JOBBEN: Johannes Thingnes Bø leverte som ankermann for Norge på fredagens stafett.
GJORDE JOBBEN: Johannes Thingnes Bø leverte som ankermann for Norge på fredagens stafett. Foto: Roald, Berit
De norske skiskytingsgutta imponerte på stafetten i Ruhpolding. Mye taler nå for at OL-laget er satt.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det norske stafettlaget leverte et realt skremmeskudd til konkurrentene under en måned før OL i Sør-Korea.

Fredag ble det seier på stafetten i Ruhpolding, og det på overlegent vis.

Det var Norges fjerde stafettseier på rad i Ruhpolding.

Lars Helge Birkeland satte standarden allerede på den første etappen og vekslet i tet etter en imponerende etappe.

Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen gjorde også gode løp, og sendte ankermann Johannes Thingnes Bø ut i tet sammen med Frankrike og Italia.

Norges nye skiskytingskonge gikk rett ifra de andre allerede før første skyting, og så seg aldri tilbake.

Med fullt hus på første skyting ble resten av etappen en ren triumfferd.

Til tross for to bom på den stående skytingen kunne Johannes Thingnes Bø gli i ensom majestet over målstreken. Frankrike tok en sterk andreplass, mye takket være en fantastisk tredje etappe av Martin Fourcade. Russland tok tredjeplassen foran Tyskland som skuffet stort på hjemmebane.

– Jeg hadde et knallbra utgangspunkt. Heldigvis, for jeg var ikke helt i slag i dag. Jeg slet litt med å gå skikkelig på ski, og det var litt trøblete på siste skyting. Jeg skal innrømme at jeg ble litt engstelig, sa Norges ankermann til NRK etter seieren.

– Dette er det beste laget. Jeg er imponert over de andre gutta.

– Det er nok bare sykdom som kan endre på dette stafett-laget før OL, sa NRKs ekspert Ola Lunde da seieren var et faktum.

Dermed virker det som om stafetten i OL vil gå uten Ole Einar Bjørndalen.

Birkeland imponerte stort

Før fredagens stafett uttalte landslagsledelsen at de uttatte løperne i Ruhpolding mest sannsynlig også ville gå i OL.

Ole Einar Bjørndalens OL-tur virker å henge i en tynn tråd etter en rekke svake resultater, og veteranen var nok en gang vraket til stafetten i Ruhpolding.

Bjørndalen har vist mange ganger at han mestrer førsteetappene, men på fredagens stafett i Ruhpolding brukte Lars Helge Birkeland anledningen til å sementere sin plass på OL-laget.

Birkeland gikk en strålende førsteetappe og vekslet i tet sammen med Tyskland og Slovakia. 29-åringen måtte kun bruke ett ekstraskudd på sin etappe og holdt følge med raske Erik Lesser i sporet.

– Den beste sisterunden jeg har sett av Birkeland noen gang, sa NRKs ekspert Ola Lunde etter at Birkeland hadde vekslet med Tarjei Bø.

Tarjei Bø rykket fra i tet på førsterunden, men på liggende skyting fikk han problemer. Tre ekstraskudd var fasiten etter en dårlig skyteserie. Dermed måtte Norge jage teten.

Bø gikk imidlertid svært fort i sporet, og hadde allerede hentet igjen det tapte før siste stående skyting. Den gikk langt bedre og 29-åringen plaffet i tur og orden ned alle fem blinkene.

Fourcade med monsteretappe

Emil Hegle Svendsen gikk dermed ut i tet sammen med Italia og Østerrike. Hjemmefavoritten Tyskland vekslet som nummer fem, hele 26 sekunder bak. 41 sekunder bak kom Frankrike med Martin Fourcade som virkelig er i ferd med å finne storformen før OL.

Svendsen måtte kun ty til ett ekstraskudd, men Fourcade gikk en fantastisk etappe for Frankrike og gikk ut på sisterunden kun syv sekunder bak nordmannen.

TIl veksling var Norge, Frankrike og Italia likt, men med Johannes Thingnes Bø som ankermann var Norge store favoritter.

Thingnes Bø gikk rett ifra konkurrentene og skjøt fullt på første skyting. Dermed ble resten av etappen en ren triumfferd. Nordmannen trøblet likevel uforholdsmessig mye på den stående skytingen, men slapp unna med kun to ekstraskudd.

Dermed var seieren et faktum.

Lik TV 2 Sporten på Facebook