Jansrud en hundredel unna pallen i Wengen

Nordmannen leverte en bra slalåmdel, men klarte akkurat ikke å havne på pallen.

Fra en sjuendeplass på utfordelen leverte Kjetil Jansrud (32) et godt slalåmrenn og endte til slutt på fjerdeplass under herrenes superkombinasjon i Wengen.

– Jevner seg ut
Men det kunne fort endt med pallplass for Vinstra-løperen. For Peter Fill, som lå på fjerdeplass etter utfordelen, klokket i mål til en tid som var en fattig hundredel bedre enn Jansrud.

– En hundredel der, en hundredel der. Det jevner seg ut i løpet av en karriere. Det kan allerede jevne seg ut om en uke. Da bryr man seg ikke så mye om Wengen lenger, sier Jansrud til TV 2.

I en oppkjørt løype og i en disiplin han ikke kjører altfor mye ble det krevende for Jansrud å holde flyten.

– Det man ikke ser på tv, er at det er veldig mye spor i snøen. Det er vanskelig å bevege seg i de når man ikke er slalåmkjører, sier Jansrud, som likevel ikke depper for mye over at pallen glapp.

– Det er en veldig ubetydelig hundredel. Man ønsker gjerne å vinne. Det står om en kule (verdenscup) også – da burde jeg hatt mer poeng på Fill. Jeg får takke meg selv i den siste tredelen av løypen. Jeg mister litt oversikt og holder på å stupe fremover. Jeg føler jeg taper mye fart. Jeg hadde sett for meg at tiden skulle være mye dårligere da jeg kom i mål. Jeg leverer to ok slalåmomganger i løpet av en sesong. Jeg får håpe at alle gode ting er tre.

Fransk seier
For Aleksander Aamodt Kilde, som var én plass høyere oppe på resultatlisten enn Jansrud etter utfordelen, ble det litt for tøft i slalåmløypen. 25-åringen ble til slutt nummer ti.

Seieren gikk til slalåmspesialist Victor Muffat-Jeandet, som kjørte seg opp fra 27. plass. Russeren Pavel Trikhitsjev endte på andreplass.

– Løypen blir så dårlig at de bak ikke har sjanse, i tillegg til at han (Muffat-Jeandet) er en god slalåmkjører, sier TV 2s alpinekspert Finn Christian «Finken» Jagge.

Lørdag er det duket for det duket for utforrenn i Wengen med Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal på jakt etter seier. Rennet starter kl. 12 på TV 2.