Arbeidsgiveren til treneren anklaget for seksuell trakassering:

– Hadde ansatt ham selv om vi visste om det

Trenerens nye arbeidsgiver mener anklagene om seksuell trakassering er «uproblematiske».

Torsdag kveld ble det kjent at en norsk trener beskyldes for seksuell trakassering av en utenlandsk idrettsprofil i en metoo-kampanje i utøverens hjemland.

I saken, som har vakt oppsikt i hjemlandet, blir vedkommende beskyldt for trakassering og maktmisbruk. Treneren identifiseres ikke med navn.

TV 2 har vært i kontakt med styrelederen hos trenerens nåværende arbeidsgiver, og styrelederen var ikke klar over anklagene før de ble publisert torsdag.

– En fin fyr

Anklagene får ingen konsekvenser for treneren i hans nåværende jobb.

– Vi har jo ikke peiling i det hele tatt på hva som har skjedd hos hans forrige arbeidsgiver. Den eneste kunnskapen vi har om han er den vi har fått mens han har vært hos oss. Og jeg må jo bare si at han er en fantastisk trener, en strålende pedagog og en fin fyr. Så han kommer til å fortsette hos oss. Uavhengig av alt som snakkes om nå. Vi har fått en trener vi er veldig fornøyde med. Den relasjonen som jeg har med ham, både som trener og menneske, er helt super. Så vi har ikke tenkt å gjøre noe som helst, sier styrelederen.

– Var dere klar over det som skjedde hos den forrige arbeidsgiveren da dere ansatte ham?

– Nei, nei, nei. Og vi var, og er fortsatt, veldig fornøyde med å ha ham som trener. Jeg har aldri snakket med noen hos hans forrige arbeidsgiver.

– Skulle du ønske at du hadde den informasjonen?

– Nei, egentlig ikke. Jeg har ansatt en trener som jeg leser i ettertid har hatt et avklart forhold til sine gamle arbeidsgiver. Det forholder jeg meg til. Og når jeg vet det jeg vet om hans trenergjerning, så kunne ikke vi fått en bedre trener. Vi er veldig fornøyde.

Hadde ansatt treneren - selv om de hadde hatt informasjonen

Styrelederen forteller videre at han først ble gjort kjent med saken da norske medier omtalte den sent torsdag kveld.

– Tolker jeg deg riktig om dere synes dette er uproblematisk?

– Ja, på alle måter. Jeg må jo vurdere han ut i fra trenergjerningen, og vi kunne ikke fått noen bedre, sier vedkommende.

– Hadde dere ansatt ham om dere visste om dette?

– Ja, og det har jo med innholdet i dette å gjøre. Dette er jo kun spekulasjoner, så det er vanskelig å forholde seg til det. Så til det har jeg vel ikke noen annen kommentar enn at det har vist seg å være en riktig vurdering (å ansette ham, journ.anm). Vi er veldig fornøyd.

John Christian Elden, som er trenerens advokat, sier dette om anklagene mot hans klient:

– Min klient har ingen kommentarer til ryktene og vil ikke bidra til spekulasjoner. Vi viser kun til kommentaren både klubben og han ga da han selv besluttet å slutte i klubben. Han har fått fullt oppgjør etter sin treneravtale, og har intet uoppgjort med klubben.