TOK NM-GULL: Simen Hegstad Krüger var storfavoritt, og skuffet ikke.
TOK NM-GULL: Simen Hegstad Krüger var storfavoritt, og skuffet ikke. Foto: Pedersen, Terje

Krüger utklasset konkurrentene

Simen Hegstad Krüger ledet fra start til slutt og tok et forholdsvis enkelt NM-gull på 15 kilometer fristil.

Forhåndsfavoritten Simen Hegstad Krüger viste tidlig hvorfor navnet hans var det som gikk igjen blant ekspertene før starten på dagens 15 kilometer på Gåsbu. Han tok ledelsen på første passering og så ikke ut til å ta foten av gasspedalen utover i løpet.

Daniel Stoch ga Krüger kamp frem til passering ti kilometer. Derfra og inn var Lyn-løperen i en klasse for seg.

– Det var bra idag, føltes som der jeg slapp sist. Så det var gøy å ta sitt første individuelle NM-gull. Skal forberede meg her i Norge frem til OL, og håper at jeg kan være med å kjempe om et gull når vi kommer til Pyeongchang, sa vinneren til NRK etter rennet.

I fraværet av stjernene Johannes Høsflot Klæbo og Martin Johnsrud Sundby lå alt til rette for at 24-åringen skulle gå inn til NM-gull på sin favorittdistanse og hadde få problemet med å gjøre nettopp dette. Slo neste mann på listen, Per Kristian Nygård, med hele 33 sekunder.

Gløersen langt bak

Anders Gløersen hadde store planer om å gå seg inn på OL-laget med et godt resultat i dagens renn, men slik gikk det ikke for den tidligere landslagsløperen. Det ble tidlig konstatert at Heming-løperen ikke hadde dagen og havnet et godt stykke bak medaljene på Gåsbu.

– Det var litt som jeg frykta, prøvde å åpne fornuftig, men hadde ikke mer å komme med. Hadde forventet at det skulle bli tungt, men jeg ga det et forsøk. OL er kjørt nå, så får finne meg noen andre renn å gå, sa skuffet Gløersen til NRK etter målgang.

Per Kristian Nygård stod for overraskelsemomentet, og tok en sterk sølvmedalje bak den suverene Krüger.

– Det er helt uvirkelig. For jeg har kjempet for dette så lenge og satset på egenhånd i mange år, så det er ufattelig digg å ta medalje, sa han etter bragden.

Saken oppdateres!