PAPPA TSHAWE: For to år siden var Tshawe Baqwa barnløs – så hadde han plutselig en datter på tre år.
PAPPA TSHAWE: For to år siden var Tshawe Baqwa barnløs – så hadde han plutselig en datter på tre år. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

For to år siden fikk han vite at han hadde en datter – slik er forholdet deres i dag

HVER GANG VI MØTES (TV 2): – Jeg er forelska hver dag, sier Tshawe Baqwa stolt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2016 fikk Tshawe Baqwa (38) en beskjed som snudde livet på hodet. Madcon-rapperen hadde vært pappa til en liten jente i flere år uten å vite det.

I dag er Malina blitt fire år, og pappaen innrømmer at hun har endret noe på imaget hans.

– Jeg har blitt bløtere! Det er flaut, as. Jeg er skikkelig sånn «rømmegrøtete» og blir emosjonell av av ingenting. Dessuten er motivasjonen min annerledes. Når jeg jobber, gjør jeg det ikke bare for meg selv lenger; Jeg gjør det for et annet menneske, sier 38-åringen til TV 2.

– En liten luring

Lørdag kveld er Tshawe hedersgjest i sesongens første episode av «Hver gang vi møtes», og den utrolige historien om den ukjente datteren blir et naturlig samtaleemne. Sjokket var ikke til å unngå, men gleden over å ha en datter overgikk frykten.

I dag tilbringer Tshawe all den tiden han kan sammen med datteren. Ofte på fireåringens premisser.

– Hun har allerede skjønt at «Han fyren der er ikke vanskelig å få til å gjøre ting jeg har lyst til». Sånn sett er jeg en liten «bitch», men det går greit, as. Hun er en liten luring, men hun er min luring, og jeg har aldri hatt noen som kunne behandlet meg på den måten selv, bedyrer han, og sikter til at han selv ikke hadde noen farsfigur i livet som ung.

I programmet forteller han også om en tøff oppvekst, både det å bli sett på som annerledes i Norge, og samtidig ikke passe inn i opprinnelseslandet Sør-Afrika. Som tenåring testet han også mange grenser – og tøyde strikken til det ytterste.

– Jeg har vært opptatt av å lære utfra egne erfaringer. Av en eller annen grunn, så hjalp det ikke med visdomsord. Jeg måtte lære det selv – kjenne det på kroppen selv – bokstavelig talt. Så nå står jeg her og har mange historier å formidle og erfaringer å fortelle om, forklarer Tshawe.

Oppdrar med egne erfaringer

Malina kan forvente å høre mange av disse. Om og om igjen.

– Det er ikke mange situasjoner hvor hun kan nevne noe uten at jeg kan si «Jo, men det minner meg på den gangen da...». Jeg har millioner av slike historier, sier han ettertenksomt før han fortsetter:

– Stakkars Malina kommer nok til å bli litt lei. Men de er sanne, de er reelle, og alle historiene er små brikker som gjør meg til den jeg er. Sånn sett, til tross for at jeg dreit meg ut ganske mange ganger og tok noen dumme valg, så er jeg alle de erfaringene rikere. Det er noe helt annet når du selv har lært det enn å bare lese om det, avslutter han.

På spørsmål om pappalivet har gitt mersmak, svarer Tshawe uten å nøle.

– Absolutt! Jeg er forelska hver dag! Hun er fantastisk. Det er også veldig fascinerende, for jeg hadde ikke trengt å ta en DNA-test for å si det sånn. Hun er nesten i overkant lik meg, avslutter han og smiler fra øre til øre.

Se «Hver gang vi møtes» lørdag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.