TALENT: Sander Berge er inne på listen over Europas største talenter.
TALENT: Sander Berge er inne på listen over Europas største talenter. Foto: Junge, Heiko

Sander Berge på prestisjetung liste

Sander Berge hadde et strålende 2017. 19-åringen er nå på listen over de største talentene i Fotball-Europa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

UEFA har listet opp de 50 største talentene Fotball-Europa har å by på, og på den listen finner vi 19 år gamle Sander Berge.

– Den 1,90 meter høye midtbanespilleren kommer fra en basketfamilie, men viser stort potensial med fotballen i beina, lyder beskrivelsen fra UEFA.

Den lovende midtbanespilleren har etter overgangen fra Vålerenga tatt belgisk fotball med storm. Etter storspill for Genk, på nedre halvdel i ligaen, har han tiltrukket seg stor oppmerksomhet fra større ligaer.

– Jeg tror ikke Sander Berge bryr seg veldig mye om at han er med på en slik liste, men det beviser jo at han har vist solide ting både i Belgia og på landslaget det siste året. Han har noen ferdigheter som gjør han helt unik i norsk målestokk, og det er også veldig vanskelig internasjonalt å finne så unge spillere som har de ferdighetene og forutsetningene han har. Berge har utviklet seg til å bli lederen på Norge sin sentrale midtbane, og han får en nøkkelrolle når Lagerbäck nå skal prøve å kvalifisere Norge til EM i 2020, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sevilla har vist konkret interesse for Berge, og flere spekulerer i at overgangen kan bli en realitet i løpet av dette året.

– Det er ikke bare Berge, men også flere andre spillere som er interessante. Det er flere spillere vi har fulgt over flere år og som vi ønsker. Vi vet ikke om de vil komme hit, men noen av dem, som Berge, har vi intensjoner om å hente. Vi vet ikke om det vil skje, men det stopper ikke oss, sa Sevilla-direktør angående et kjøp av Berge i fjor.

– Det har vært mye rykter rundt hva som blir hans neste klubb, men han tar alt dette med knusende ro. Jeg tror han har godt av å utvikle seg videre i Belgia, for om han drar til en større klubb i en større liga risikerer han jo å bli plassert på benken. Han og hans rådgivere har heldigvis beinene godt plantet på jorda, og hans eneste fokus er å bli en så god spiller som mulig, soer Jesper Mathisen.

Berge fikk også sitt store gjennombrudd på landslaget i fjor, og er nå blant landslagssjef Lars Lagerbäcks mest betrodde menn. Nordmannen er også, sammen med det danske talentet Mikkel Duelund, den eneste spilleren fra Norden som har fått plass på listen over de 50 største talentene.

På listen finner man navn som Chelsea-linkede Leon Bailey, Real Madrid-aktuelle Kepa Arrizabalaga og PSV-stjernen Hirving Lozano.