KREFTSYK: Val Kilmer har gått gjennom en stor forandring etter at han ble rammet av strupekreft.
KREFTSYK: Val Kilmer har gått gjennom en stor forandring etter at han ble rammet av strupekreft. Foto: Stella Pictures og Scanpix

Kreftsyk superstjerne kjemper sitt livs kamp

Val Kilmer (57) lider av strupekreft og har kjempet i to år mot sykdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Val Kilmer (57) var superstjerne i Hollywood på 80 og 90-tallet og har spilt en lang rekke uforglemmelige roller i filmer som Top Gun og Batman Forever.

Nå kjemper han sitt livs kamp mot strupekreften som han har vært rammet av i to år.

I et intervju med Hollywood Reporter før jul forteller Hollywood-stjernen at sykdommen har forandret ham:

– Jeg var for seriøs, jeg pleide å bli opprørt for at jeg ikke fikk Oscar-statuetter, og at anerkjennelse ikke kom min vei, fortalte han.

Kunstinteressert

Ifølge en kilde er Kilmer svært opptatt av kunst, og dette hjelper han å glemme sykdommen.

– Kunsten tar bort fokus på sykdommen. Han drukner sine sorger med malepensler, metall og skulpturer, sier en kilde til Radar Online.

Hollywoodstjernen har vært gjennom cellegiftbehandling for strupekreften. Kilmer, som er scientolog, har tidligere uttalt at det er guds styrke som holder han i live og at kreften har gitt han et annet syn på livet.

Gylne Tider

Høsten 2016, sendte TV 2-programmet Gylne Tider hvor programleder Øyvind Mund møtte Kilmer hjemme i Malibu, California.

I intervjuet med Gylne tider innrømmet Kilmer at han var vanskelig å jobbe med og at han etterhvert ble alle regissørers skrekk i Hollywood.

– Jeg har ikke hatt en skikkelig rolle i en Hollywood-film på 15 år. Jeg klaget mye og satte ikke nok pris på bransjen som gjorde det mulig for meg å leve på den måten jeg gjorde. Nå ønsker jeg å være en bedre person og være mer takknemlig, fortalte han åpenhjertig til Gylne Tider.