MISTET EKSKLSIV TITTEL: June Kenton ga i fjor ut en avslørende bok om sitt liv som undertøysekspert og hoffleverandør. Etter flere historier om blant annet prinsesse Diana, har hun og butikkjeden Rigby & Peller mistet tittelen som Kongelig hoffleverandør.
MISTET EKSKLSIV TITTEL: June Kenton ga i fjor ut en avslørende bok om sitt liv som undertøysekspert og hoffleverandør. Etter flere historier om blant annet prinsesse Diana, har hun og butikkjeden Rigby & Peller mistet tittelen som Kongelig hoffleverandør. Foto: AP

82-åring sparket etter intime avsløringer om prinsesse Diana

Undertøysekspert June Kenton (82) er fratatt tittelen Kongelig hoffleverandør etter en rekke bok-avsløringer om den britiske kongefamilien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 57 år har den eksklusive undertøysforetningen Rigby & Peller kunnet kalle seg kongelige hoffleverandør.

Butikken har nå mistet den eksklusive statusen, etter at butikkjedens eier June Kenton (82) i mars 2017 ga ut en bok om sitt som kongelig hoffleverandør.

Det melder The Telegraph.

Både dronning Elizabeth og nå avdøde prinsesse Diana var lenge faste kunder i butikken, og Kenton har kommet med en rekke intime avsløringer om de kongelige.

Hun forteller at hun i fjor ble varslet per brev fra hoffsjefen ved det britiske kongehuset om at Rigby & Peller mister tittelen som en direkte konsekvens av boka.

– Det er trist at de ikke likte den, og jeg synes at det er vanskelig å akseptere. Det er forferdelig, og et sjokk. Jeg trodde aldri, da jeg skrev boka, at jeg skulle opprøre noen. Jeg har hatt hoffleverandørtittelen så lenge, og jeg trodde aldri at dette skulle skje, sier Kenton til nettstedet.

EKSKLUSIVT: Rigby & Peller har filialer i Londons eksklusive handlegater, samt én i Leeds. Her ser du butikken deres i Chelsea i London.
EKSKLUSIVT: Rigby & Peller har filialer i Londons eksklusive handlegater, samt én i Leeds. Her ser du butikken deres i Chelsea i London. Foto: Alastair Grant

Ga badedraktplakater til prinsene

I boka «Storm in a D-cup» kommer Kenton med flere avsløringer om kongefamilien – som at hun angivelig hjalp en halvnaken dronning med å tilpasse en BH.

FAST KUNDE: Dronning Elizabeth har handlet undertøy på Rigby & Peller i en årrekke, men nå er det slutt. Foto: AFP
FAST KUNDE: Dronning Elizabeth har handlet undertøy på Rigby & Peller i en årrekke, men nå er det slutt. Foto: AFP

Hun skriver også at prinsesse Diana mer enn gjerne tok imot plakater med badedraktmodeller på til prins William og prins Harry.

Kenton har også beskrevet både prinsesse Margaret og dronningmorens besøk i butikken, og forteller at prinsesse Diana likte badedrakter som ble designet i Israel.

– Jeg har aldri snakket om noe personlig med noen av kundene mine, og det ville jeg aldri ha gjort. Boka inneholder ingenting frekt. Men, det er et faktum at jeg har jobbet med dronningen, og det ville ha blitt et stort hull i boka hvis jeg ikke nevnte det, sier Kenton til The Telegraph.

Og:

– Jeg nærmer meg slutten på livet. Jeg er 82, så det er hva det er. Det er ikke noe jeg kan gjøre.

Vil ikke kommentere

Det var i 1982 at June og ektemannen overtok Rigby & Peller, og gjorde butikken, som allerede da var kongelig hoffleverandør, til et verdensomspennende firma.

I 2011 solgte Kenton størstedelen av selskapet til det belgiske undertøysfirmaet Van de Velde, og de fikk da åtte millioner pund, altså nærmere 87 millioner kroner, for dette.

Buckingham Palace ønsker selv ikke å kommentere saken overfor Daily Express, men direktør Russell Tanguay i Royal Warrant Holders Association, som beskytter Kongelig hoffleverandør-tittelen, bekrefter overfor nettstedet at Rigby & Peller ikke lenger er innehavere av tittelen.