Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gudene skal vite at vi innimellom blir rimelig lei av de mange grå og sorte bilene i den norske bilparken. Det bidrar ikke akkurat til å sette farge på hverdagen.

Imidlertid har ikke vi noen mulighet til å pålegge folk å ta litt friskere fargevalg på bilene sine. Det er nemlig opp til bilkjøperne å bestemme helt selv.

I Turkmenistan, derimot, er det ikke like fritt fram...

Sort bil: Dette er nesten ikke til å unngå

Taues bort

Her kan nemlig nettstedet Chronicles of Turkmekistan fortelle at president Gurbanguly Berdymukhammedov nå har satt ned foten. Han er lei av svarte biler, og har gitt grei beskjed: Det er forbudt!

Forbudet mot svarte biler gjelder fra 1. januar. Og godeste Berdymukhammedov har ikke kastet bort tiden med å gjennomføre tiltak. Allerede er biler blitt tauet bort fra gata, og leveres kun tilbake mot løfter om at den skal omlakkeres.

Slik skifter du farge på bilen selv

Elsker hvitt

Turkmenistan ligger i Sentral-Asia. Det var tidligere en del av Sovjetunionen, men ble en selvstendig stat i 1991. Siden den tid har det vært diktatorisk styre. Og dagens president, som mildt sagt er kontroversiell, har altså gått så langt som til å bestemme hvilken farge landets borgere kan ha på bilene sine.

Berdymukhammedov elsker hvitt, bor selv i et hvitt palass og blir kjørt rundt i hvite limousiner. Helst vil han derfor at alle bilene også skal være hvite, eller til nød sølv metalikk.

Den harde linjen mot svarte biler ble faktisk startet allerede for to år siden, da man bestemte at import av biler med denne fargen skulle forbys.

Fra før er også soting av vinduene og personlige bilskilt forbudt.

Slik skal Volvo XC90 se ut, om vi skal følge smaken til presidenten i Turkmenistan. Og bor du der, kan det være lurt å gjøre nettopp det ...
Slik skal Volvo XC90 se ut, om vi skal følge smaken til presidenten i Turkmenistan. Og bor du der, kan det være lurt å gjøre nettopp det ...

Dette sier fargen på bilen om deg som person

Noen skor seg ...

Noen kan imidlertid glede seg over forbudet. Billakkerere i Turkmenistan lever livets glade dager. Prisene på en omlakkering skal nå være rekordhøye.

Det sies også at kvinner nå forbys å kjøre bil i landet, fordi de blir beskyldt for å forårsake ulykker.

Blir kvinner tatt bak rattet i en bil, blir de enten bedt om å parkere bilen, eller de får en bot, skriver dailymail. Den britiske avisen forteller også om kvinner sier at de har fått bilene sine konfiskert etter å ha blitt stoppet av politiet.

Bilfarge: Det er en grunn til at mange biler er hvite, sorte eller grå