Brannmannskapene hørte skrik fra en masse av ruiner og gjørme. De gravde i seks timer før de kunne trekke henne ut i live.
Brannmannskapene hørte skrik fra en masse av ruiner og gjørme. De gravde i seks timer før de kunne trekke henne ut i live. Foto: Handout/Reuters

Lauren (14) ble reddet ut av jordmassene – så fikk hun den tragiske beskjeden

Lauren Cantin ble symbolet på de som overlevde de dødelige jordskredene i California. Men nå viser det seg at familien hennes er hardt rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videobilder av tenåringsjenta som løftes ut av jordmassene som veltet inn over hjemmet hennes i Montecoto nordvest for Los Angeles, gikk verden rundt onsdag.

Nå er hun identifisert som 14 år gamle Lauren Cantin. Hun ble funnet etter at brannmannskaper med hunder hørte et skrik fra en blanding av ruiner og gjørme.

Gravde i seks timer

Det var vanskelig å høre hvor ropet kom fra, og redningsmannskaper jobbet intens i seks timer før de klarte å få henne løs, skriver NBC News.

– Jeg trodde jeg var død et øyeblikk, sa hun da hun endelig ble løftet ut, melder Reuters.

Lauren var i relativt god fysisk form etter hun ble reddet ut.

Far omkommet og bror savnet

To dager etter den tilsynelatende lykkelige slutten for jenta, har saken tatt en ny vending. Hennes far, David Cantin (49), døde og hennes 16 år gamle bror, Jack, er blant de 43 personene som fortsatt er savnet etter de voldsomme skredene.

– Det er snakk om mødre, fedre, besteforeldre og søsken. Listen er lang, sier sheriffen i fylket, Bill Brown.

Flere barn blant de døde

Torsdag ble navnene til de 17 omkomne offentliggjort. Alderen blant de omkomne strekker seg fra 3 til 89 år.

Jonathan Benitez (10) og Kailly Benitez (3) er begge bekreftet døde.

Ekteparet Jim og Alice ble tatt av jordskredet sammen med hunden deres Gigi. (Kelly Weimer via AP)
Ekteparet Jim og Alice ble tatt av jordskredet sammen med hunden deres Gigi. (Kelly Weimer via AP) Foto: Kelly Weimer

Ekteparet Jim (89) og Alice Mitchell (74), omkom også. De ble sveipt avgårde av jordmassene sammen med hunden sin. De hadde vært gift i over 50 år.

Rebecca Riskin var tidligere ballerina, og en kjent eiendomsmegler i Montecito - som er en bydel for de rike og berømte.

Mark Montgomery (54) og hans datter Caroline (22) er også blant de døde.

Josephine Josie Gover (69) og Roy Rohta (84) omkom også. Sistnevnte hadde evakuert fra Monecito for få måneder siden på grunn av frykten for skogbrannene.

Hardt rammet område

Voldsomme skogbranner rammet området i desember. Filmstjerner og kjendiser som Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Drew Barrymore og Rob Lowe bor i Montecito.

Flere av dem var blant innbyggerne som måtte forlate husene sine under skogbrannene. Torsdag la Winfrey ut bilde av at hun gikk rundt i nabolaget for å se på ødeleggelsene.

Underlag som har vært utsatt for skogbrann absorberer ikke vann særlig bra. Det er blant årsakene til at det kraftige regnværet utløste flere jordskred.