SLITER: Med kun 28 dager igjen til OL begynner det begynner å haste for Tiril Eckhoff og resten av de norske jentene.
SLITER: Med kun 28 dager igjen til OL begynner det begynner å haste for Tiril Eckhoff og resten av de norske jentene. Foto: Åserud, Lise

Norsk fiasko i Ruhpolding

Italienske Dorothea Wierer viste solid skyteform da hun vant kvinnenes 15 km i Ruhpolding. Marte Olsbu ble beste norske på 26. plass.

Wierer skjøt både raskt og feilfritt selv om hun ikke matchet de beste i ren langrennstid. Finskje Kaisa Mäkäräinen pådro seg ett tilleggsminutt, men holdt et betydelig høyere tempo i sporet. I mål skilte det 12,7 sekunder mellom de to.

Det var den italienske løperens fjerde verdenscupseier i skiskyting.

Den canadiske overraskelsen Rosanna Crawford kom på et sent startnummer og ledet inn til siste skyting. Hun skjøt feilfritt, men holdt ikke samme fart i sporet som Wierer og den finske løperen, og endte på tredjeplass, slått med 21,2 sekunder.

Dårlig norsk skyting

Den norske innsatsen var litt blandet, men ingen av de norske løperne var overbevisende på standplass.

Marte Olsbu pådro seg to minutter på første liggende og måtte tåle ett minutt på den andre liggende skytingen. På stående skyting var hun som vanlig feilfri.

– Kjedelig start med to bom på første liggende. Jeg klarte likevel å holde trykket oppe ute i sporet. Det er jeg godt fornøyd med selv om jeg følte meg tung ute i løypa, sa Olsbu til NRK.

Olsbu byttet skimerke foran rennene i Ruhpolding.

Ingrid Landmark Tandrevold fikk en bom på hver av de to stående skytingene og to minutter totalt. Hun ble nest best av de norske på 30. plass.

For dårlig

Synnøve Solemdal startet bra med feilfri liggende skyting. Tre bom på første stående skyting er på ingen måte godkjent.

– Jeg sviktet totalt på første stående. Det nytter ikke. Det er litt synd. Jeg må ta med meg at jeg hadde tre fulle hus, sa Solemdal til NRK etter 43. plassen.

Tiril Eckhoff var tilbake i konkurranse og måtte tåle ett tilleggsminutt på første liggende og stående skyting. Det ble en ny bom på liggende. Hun avsluttet med to bom på siste stående, og fem minutter totalt. Hun ble nummer 58 til slutt.

– Jeg er jo litt skuffet, men jeg får ta med meg det som er bra. Men det er for dårlig i det selskapet her, sa Eckhoff til NRK etter målgang.

Med kun 28 dager igjen til OL begynner det å haste for de norske jentene å finne formen.

Kaia Wøien Nicolaisen bommet en gang på første stående. Hun fikk også en bom på den neste liggende, men avsluttet med to bom på den siste skytingen. Hun ble ikke bedre enn nummer 74, nesten seks minutter bak vinneren.

(©NTB)