Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Artisten Ingrid Bjørnov (54) opplyser på sin Facebook-side at hun har kreft. Bjørnov ble hasteoperert i sommer, men sykdommen har spredt seg.

Hun må dermed avlyse resten av turneen sin «Steinway to Heaven», skriver hun videre. Det var satt opp konserter rundt om i landet ut april.

«Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill. Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turnéen. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake», er meldingen som er lagt ut på Facebook.

TV 2 har vært i kontakt med manager, Lisbeth Wiberg Olsen, som forklarer at Ingrid nå trenger ro for å fokusere på å bli frisk. I en pressemelding skriver managementet at meldingen om spredningen kom for to dager siden:

«Ingrid fikk en kreftdiagnose en uke før premieren på sitt nye show. Hun ble raskt tatt hånd om av leger/sykehus og fikk på senhøsten beskjed om at det så ut til å ha gått bra. Hun gjennomførte hele høstturneen, med endringer på kun noen få forestillinger, som vi fant nye datoer til. For to dager siden fikk hun beskjed om at det nå var kommet tilbake, og vi må derfor avlyse resten av turneen, slik at hun raskt får gjennomført nødvendig behandling.Det betyr at de 34 forestillingene blir berørt. »

Bjørnov ble kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe, sammen med Benedicte Adrian. Senere har hun hatt flere sceneshow, og gitt ut flere soloalbum. Hun har også medvirket i en rekke TV- og radioprogrammer.

– Ingrid vil nå bruke tiden på å bli frisk, slik at hun kan komme tilbake på scenen igjen om ikke lenge, skriver managementet.