EVIG UNG: Slik ser en av bildemontasjene som er brukt i den falske artikkelen som brukes som reklame for en hudkrem.
EVIG UNG: Slik ser en av bildemontasjene som er brukt i den falske artikkelen som brukes som reklame for en hudkrem. Foto: Skjermdump

Katrine Moholt (44) misbrukt i reklamekampanje: – Helt hårreisende

TV 2-programleder Katrine Moholt (44) raser etter at hun er blant de siste i rekken som har blitt misbrukt i en reklamekampanje på Facebook: – Det er mange som har latt seg lure.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette har holdt på siden mandag, da mange tok kontakt for å høre om jeg virkelig hadde stilt opp i denne reklamen på Facebook. Det har jeg ikke gjort, sier en fortvilet Katrine Moholt til TV 2.

Den populære programlederen blir misbrukt i en reklame for hudkremen Perlelux på Facebook.

Annonsen er utformet som en artikkel fra People, og slik lyder tittelen:

«Ville du brukt €5.95 på å se 15 år yngre ut? Katrine Moholts nye rynkefjerner gjør nettopp det! Botox-leger er rasende over gjennombruddet hennes!».

Hevder hun gråt i TV-intervju

Moholt, som er kjent som programleder for TV 2-programmer som «Allsang på grensen» og «Skal vi danse», sier at det er hårreisende at noen misbruker navnet hennes på denne måten.

PRESENTASJON: Katrine Moholt og «Skal vi danse»-makker Anders Hoff under TV 2s høstlansering i august i fjor.
PRESENTASJON: Katrine Moholt og «Skal vi danse»-makker Anders Hoff under TV 2s høstlansering i august i fjor. Foto: Scanpix

De har lagt inn flere falske sitater fra «meg», og det står at jeg gråt i «God Morgen Norge» da jeg fortalte om hvordan denne kremen hadde reddet meg. Det er helt utrolig, sier hun.

«Gjennom 20 år som programleder og sanger har Katrine Moholt på magisk vis klart å ikke bli én dag eldre. I dag, som 44-åring, er hemmeligheten hennes endelig avslørt», står det i den falske artikkelen.

– Det står også at kremen er utviklet sammen med Dr. Oz. Jeg vet ikke hvor de tar det fra, sier hun.

«Dr. Oz» er den amerikanske kirurgen Mehmet Öz (57), som ble kjent i «The Oprah Winfrey Show» og «The Doctors».

I den falske artikkelen står det at Moholt avslørte sin største hemmelighet da hun fortalte om kremen i direktesendte «God Morgen Norge»:

«Da Katrine Moholt fortalte om hemmeligheten sin og lanserte anti-aging-produktene sine på God Morgen, Norge!, begynte hun å gråte da den største hemmeligheten hennes ble avslørt for hele verden».

«JEG ER 44, MEN SER UT SOM OM JEG ER 30»: Moholt er flere ganger sitert i den falske artikkelen, men dette er sitater TV 2-profilen aldri har sagt. Foto: Skjermdump
«JEG ER 44, MEN SER UT SOM OM JEG ER 30»: Moholt er flere ganger sitert i den falske artikkelen, men dette er sitater TV 2-profilen aldri har sagt. Foto: Skjermdump

Hjelp fra Google Translate

Den falske artikkelen er skrevet på dårlig norsk.

– Dette kan tyde på at noen bare har brukt Google Translate eller lignende. Likevel er det mange som lar seg lure av annonsen, og det er det siste jeg ønsker, sier Moholt til TV 2.

Og:

– Jeg hadde aldri funnet på å reklamere for noe slikt, og håper at annonsene forsvinner fra Facebook.

Misbruker TV 2-profiler

På nettsiden blir man vist til en adresse i Tsjekkia, og til et engelsk telefonnummer. Det aktuelle nummeret er registrert på flere scammingsider, som opplyser at nummeret blir brukt på flere falske nettsteder.

TV 2s informasjonssjef Jan Petter Dahl sier at TV-kanalens advokater nå er satt på saken.

– Dette er grisete og misbruk av våre profiler, og vi tar sterk avstand fra dette. Vi opplever dessverre med jevne mellomrom at våre profiler blir misbrukt i ulike former for reklame på nettet. Der hvor vi finner ut hvem som er avsender, følger vi konsekvent opp via våre advokater. Dessverre er det ofte vanskelig å finne frem til hvem som står bak de ulike formene for reklamesvindel, og da er vi maktesløse, sier han.

Dorthe Skappel tar oppgjør med reklamemisbruk:

– Jeg er forbanna

I november tok «God kveld Norge»-programleder Dorthe Skappel et oppgjør med problemet, etter at også hun var blitt misbrukt i en reklame for en hudkrem.

I en video som ble publisert på hennes egen Instagram-konto og God kveld Norges Facebook-side, tok programlederen et oppgjør med de falske reklamene.

– Jeg er forbanna. Forbanna fordi noen misbruker ansiktet mitt i reklame, sa hun.

– Og ha bare én ting klart: Jeg har aldri stilt opp for noen hudkrem, jeg aner ikke hva disse produktene er, og jeg misliker sterkt at noen bruker mitt ansikt og mine bilder til å reklamere for noe som jeg overhodet ikke har godkjent, sier «God kveld Norge»-programlederen.