Mot rask retur for Wilshere:

– Han har vært Arsenals beste siden jul

MØTER TROLIG GAMLELUBBEN: Jack Wilshere vil mest sannsynlig være å se på Vitality Stadium på søndag.
MØTER TROLIG GAMLELUBBEN: Jack Wilshere vil mest sannsynlig være å se på Vitality Stadium på søndag. Foto: David Klein
Ifølge Arsène Wenger er Jack Wilshere allikevel aktuell til søndagens kamp mot Bournemouth. TV 2s ekspert roser den skadeforfulgte midtbanespilleren.

Se Bournemouth-Arsenal søndag 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Jack Wilshere har vært i fantastisk form den siste tiden, vist prov på gammel storform og igjen etablert seg som Arsenals kanskje beste sentrale midtbanespiller.

I onsdagens ligacupsemifinale mot Chelsea pådro han seg en forstuet ankel, men Wilshere vil denne gangen ikke tilbringe lang tid på sidelinjen.

– Takk for støtten etter gårsdagen. Den gode nyheten er at jeg nok er tilbake i løpet av et par dager, skrev Wilshere på Twitter torsdag kveld.

– Det ser ikke så ille ut, men han blir nok ikke klar til søndag, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til Evening Standard rett etter kampslutt onsdag.

Men på fredagens pressekonferanse fulgte franskmannen opp med gode nyheter for Arsenal-fansen.

– Han er ikke ute på søndag, sa Wenger da.

Får skryt av TV 2s ekspert

Wilshere har startet for Arsenal i de siste seks Premier League-kampene, og scoringen mot Chelsea forrige uke var stjernespillerens første i ligaen siden mai 2015. TV2s fotballekspert Simen Stamsø Møller gleder seg over 26-åringens prestasjoner så langt i år.

– Jeg synes det har vært veldig moro å se en Wilshere som spiller i nærheten av sitt beste. Han er det største talentet i sin generasjon, og skulle bli den beste. Han har dessverre vært mye skadet, noe som har bremset fremgangen hans. Wenger ventet lenge med å ta ham i bruk, men han har svart bra. Jeg synes absolutt han har vært Arsenals beste spiller siden jul, sier Stamsø Møller.

Strålende ferdigheter

– Hvordan tror du det er mulig at han er blitt en nøkkelspiller for Arsenal på så kort tid?

– Jeg tror det har mye å gjøre med at de andre spillerne som har spilt i stedet for ham er begrenset. Wilshere har en utrolig evne til å ta med ballen forbi spillerne. Han er uforutsigbar, har god teknikk og dribler mye. Han er kreativ gjennombruddsmessig, og skaper mye trøbbel. Det er kvaliteter som er uvanlig for en spiller i hans posisjon, sier Stamsø Møller.

Wilshere har kun ved én anledning spilt mer enn 25 Premier League-kamper i løpet én sesong for Arsenal, og har mistet nesten tre hele sesonger på grunn av skader. Hele 2011-12 gikk fløyten, mens også store deler av 2014/15 og 2015/16-sesongene foregikk uten ham på banen. I april i fjor fikk 26-åringen et brudd i venstrefoten da han var på utlån i Bournemouth, og var ute resten av sesongen.

– Hvordan forholder Arsenal seg til å være avhengig av en spiller som ofte er skadet?

– Det er klart at det er et stort problem for Arsenal, et problem de ikke får løst. Det er ikke mulig å erstatte ham. Da må de i så fall kjøpe noen andre, sier TV2s fotballekspert Stamsø Møller.

Ny kontrakt i anmarsj: – Klubben betyr mye for ham

Midtbanespilleren var i forrige sesong på utlån hos nettopp søndagens motstander Bournemouth. Det var andre gang han var lånt ut etter han kom inn i klubben som 9-åring, men hans fremtid i klubben har vært usikker de siste årene.

Ifølge The Mirror er Arsenal nå endelig klar til å tilby mannen med 34 landskamper for England ny kontrakt. Flere utenlandske klubber ryktes også å være interessert i 26-åringen, som debuterte for Arsenals førstelag før fylte 17 år så langt tilbake som i 2008. Stamsø Møller er ikke i tvil om at Wilshere vil fortsette i klubben.

– Han er det eneste spilleren på det nivået som har Arsenal-blod i seg. Klubben betyr mye for ham, og han er igjen svært verdifull for dem. Jeg tror han kan være i Arsenal ut karrieren, sier Simen Stamsø Møller.

Også Wilshere selv har hintet til at han ønsker å bli værende.

– For ett år siden var jeg en Bournemouth-spiller som satt på tribunen og så AFC Bournemouth mot Arsenal. Jeg lurte på om jeg noen gang ville spille for Arsenal i Premier League igjen. Etter nok et tilbakeslag, sluttet jeg aldri å drømme og å tro. Jeg elsker å spille for denne klubben, og la det vare lenge. Ser frem til 2018, skrev han på Instagram nyttårsaften.

Blir han værende i klubben, skal han ha blitt advart om at han muligens må akseptere et kutt i grunnlønnen. Hans nåværende avtale skal være verdt rundt 1,3 millioner kroner i uken, inkludert bonuser. Arsenal vil trolig i den nye avtalen introdusere prestasjonsbasert lønn, så selv om startlønnen blir lavere, kan mye spilletid gi ham en enda bedre ukelønn enn hva han har i dag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook