Bjørgen klarer ikke å bestemme seg for om hun vil gå OL-sprinten

Marit Bjørgen spurtslo Kathrine Harsem i OL-duellen på NM-sprinten. Nå er det store spørsmålet om hun går samme distanse i OL.

Marit Bjørgen (37) måtte levere en god NM-sprint for å bevise at hun fortjener den siste av de fire plassene til OL-sprinten.

– Må vurdere OL-sprinten
På Gåsbu viste tidenes mestvinnende langrennsløper i NM at hun er best når det gjelder da hun spurtslo Kathrine Harsem på oppløpet og tok sitt femte NM-gull på sprint. Dette var Bjørgens 22. NM-gull i samlingen.

Silje Øyre Slind tok bronsen bak den overlegne duoen i front på den klassiske sprinten.

Dermed kan det trolig være opp til Bjørgen selv om hun vil gå samme øvelse i OL eller ikke.

– Har du lyst til å gå OL-sprinten?

– Ja, ellers hadde jeg ikke gått her. Grunnen til at jeg går, er at jeg vil se hvordan jeg ligger an, sier Bjørgen til TV 2.

KUNNE GLISE - IGJEN: For 22. gang kunne Marit Bjørgen innkassere et NM-gull.
KUNNE GLISE - IGJEN: For 22. gang kunne Marit Bjørgen innkassere et NM-gull. Foto: Åserud, Lise

Se video av spurten øverst på siden! (med tillatelse fra NRK Sport)

Veteranen så ikke ut som en gullkandidat i semifinalen da hun havnet på tredjeplass i sitt heat. Heldigvis ble Bjørgen reddet av at tiden var godt nok til å avansere til finalen.

– Jeg mente at jeg burde være i en finale her, men å klatre øverst var veldig artig. Det smakte godt, sier Bjørgen, som nå må tenke seg godt om.

– Jeg vet at løypen i Pyeongchang er tøff og det er to bratte motbakker. Det er litt lengde på den, som er en fordel for meg. Derfor har jeg ikke helt bestemt meg. Jeg klarer ikke å bestemme meg. Det var en god opplevelse i dag, så får vi se, sier Bjørgen.

Hjelmeset: – Vi ble litt klokere
Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er etter alle solmerker klare for OL-sprinten og stilte ikke til start på torsdagens NM-sprint. Nå gjenstår det å se om Bjørgen er det siste navnet i den norske hatten.

– Det er lenge siden vi har sett Marit Bjørgen sprinte. Det er selvsagt positivt for selvtilliten hennes i sprint, og hun viser at hun slår de nærmeste konkurrentene. Litt klokere ble vi, sier landslagstrener Roar Hjelmeset til TV 2.

For Harsem skulle torsdagens sprint helst endt med et steg øverst på pallen. 28-åringen måtte i stedet ta til takke med sølv og stor usikkerhet rundt deltakelse på OL-sprinten.

– Det får vi vente å se. Det blir veldig spennende. Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg krysser alt jeg har og håper alle andre gjør det også. Vi får se. Hun (Bjørgen) kan gå alle de andre distansene, så får jeg gå sprinten, flirer Harsem til TV 2.