En golfkølle ved navn Bergen ble den naturlige gave til Donald Trump.
En golfkølle ved navn Bergen ble den naturlige gave til Donald Trump. Foto: Erna Solberg/Instagram

Ernas gave til Trump har en helt spesiell betydning

President Donald Trump smilte som en sol da Erna Solberg var på besøk. Og gaven bør også ha falt i smak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsminister Erna Solberg møtte onsdag USAs president, Donald Trump, i Det hvite hus.

Som seg hør og bør når man kommer på besøk til en president, har man med seg en gave. Trolig traff Solberg innertier både var med tanke på presidentens personlige interesse - og med en personlig tvist.

Utvandret nordmann

«Hva gir man i gave til en president ? Jeg gav noe som kan brukes med en historie , en putter (golfkølle) som heter Bergen.

Produsert av en firmaet Ping i USA som ble etablert av Karsten Solheim som emigrerte fra Austrheim utenfor Bergen» skriver Solberg på Instagram.

Hun får mye skryt for gaveideen i kommentarfeltet.

Solheim var født i 1911 og emigrerte til USA med familien da han var ung. Han begynte selv å spille golf da han var 42 år. Han hadde mest problemer med putting. Derfor utviklet han sin egen revolusjonerende putter. Som ingeniør benyttet han vitenskapelige prinsipper da han festet skaftet på køllen på midten av bladet - slik puttere ser ut i dag.

Etterhvert begynte Solheim å selge sin nyutviklede putter, og slo snart gjennom. Solheim ga mye tilbake til golfsporten, og har også den berømte «Solheim cup» oppkalt etter seg.

Perlehumør

Trump var tilsynelatende i perlehumør under møtet med Solberg.

Han startet med å skryte av Solbergs valgseier i høst, og at Norge hadde kjøpt militært utstyr fra USA i form av F35-kampfly. Erna Solberg benyttet også anledningen til å skryte av forholdet mellom Norge og USA.