Chelseas strafferop ble avvist etter videodømming

Videodømming ble tatt i bruk da Chelsea og Arsenal spilte 0-0.

Chelsea-Arsenal 0-0 (0-0)

For akkurat en uke siden serverte de to London-rivalene tv-seere verden over en helt ellevill fotballkamp da de spilte 2-2 i Premier League på Emirates.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene øverst.

Siden den kampen hadde Chelsea og Arsenal henholdsvis spilt 0-0 mot Norwich og tapt 2-4 mot Nottingham Forest i FA-cupen.

Onsdagens oppgjør, det første av to i semifinalen av Ligacupen, var av det langt roligere slaget enn London-derbyet for en uke side.

Der oppgjøret på Emirates forrige uke bølget frem og tilbake, og sjansene sto i kø, var det to lag med en mer forsiktig tilnærming på Stamford Bridge onsdag kveld.

Men etter en tam førsteomgang festet Chelsea virkelig grepet i den andre omgangen.

Eden Hazard, Alvaro Morata og Andreas Christiensen brente i tur og orden flere gode muligheter til å overliste David Ospina i Arsenal-buret.

Dermed er det dødt løp mellom de to lagene før den avgjørende kampen på Emirates om to uker. Dette var forøvrig det fjerde oppgjøret på rad mellom de to lagene som endte uavgjort denne sesongen.

– VAR tok for lang tid

Etter kampen var det likevel en situasjon to minutter før slutt som fikk mye oppmerksomhet. Hjemmefansen skrek på straffe da Cesc Fabregas gikk i bakken i duell med Danny Welbeck.

Da kom VAR-teknikken til sin rett. Videodømming eller VAR ble nemlig benyttet i onsdagens oppgjør, slik det også ble for første gang i FA-cupkampen mellom Brighton og Crystal Palace mandag.

Hoveddommer Martin Atkinson forhørte seg med Neil Swarbrick og Mick McDonough som fulgte kampen bak skjermene. Sammen kom de frem til at det ikke var straffespark.

Det var tilsynelatende en klok avgjørelse.

– Det tok 30 sekunder, men de tok den rette avgjørelsen, de traff spikeren på hodet, var dommen til BBCs ekspert Pat Nevin.

– Jeg oppfattet ikke at videodømmingen var for akkurat den hendelsen. Jeg visste jeg tok ballen, så jeg var ikke urolig, sier hovedpersonen Danny Welbeck etter kampen ifølge Telegraph.

Wenger fulgte kampen fra tribunen etter å ha blitt straffet av FA for en rekke kritiske kommentarer den siste tiden. Den franske veteranen har vært en pådriver for VAR-systemet, men var likevel ikke helt fornøyd etter kampen.

– Jeg følte det tok for lang tid. Det skapte engstelse, men alt i alt fungerte det bra. Men med den tiden som gikk mellom straffesituasjonen og avgjørelsen, ville det vært rart hvis de hadde gått tilbake og gitt straffespark, sier Wenger ifølge BBC.

Antonio Conte var heller ikke fornøyd med at det ikke ble lagt til ekstra tid for de stadige avbrytelsene i spillet.

– Man må tilpasse seg denne type situasjoner, men den eneste skuffelsen for meg er overtiden, fordi når dommeren stopper for å lytte til VAR, må du legge til ekstra tid, sier italieneren ifølge BBC.

Wilshere ut med skade

For Arsenals del var det likevel et skår i gleden at Jack Wilshere måtte ut tidlig i andreomgang med det som kunne ligne en vridning i ankelen. Den skadeplagede midtbanespilleren har vært i god form den siste tiden, og et nytt langt skadeavbrekk vil være tungt å svelge for både ham og Arsenal. Fansen vil imidlertid klinge seg til håpet om at det kun var en forholdsregel fra Arsène Wengers side, og 26-åringen gikk også ut av banen for egen maskin.

Arsène Wenger bekreftet etter kampen at Wilshere hadde fått et overtråkk i ankelen. Omfanget av skaden ville han imidlertid ikke uttale seg om ennå.

– Vil han bli klar til søndag (mot Bournemouth)? Jeg vet ikke.

Sanchez på benken

Alexis Sanchez ryktes å være på vei til Manchester City allerede nå i januar, og spekulasjonene blir ikke færre etter at chileneren startet onsdagens oppgjør på benken. Angriperen kom inn etter 65 minutter, men var vært anonym og klarte ikke sette noe preg på kampen overhode.

Arsenal var også svekket av at Mesut Özil måtte stå over på grunn av et vondt kne.

Chelsea startet på sin side med det som må kunne kalles toppet mannskap.

Moses i stolpen

Førsteomgang begynte alt annet enn forrykende, og det var først etter 20 minutter at vi fikk kampens første halvsjanse. Alexandre Lacazette ble spilt gjennom og brente til på halvspretten fra rundt 20 meter. Skuddet gikk imidlertid godt over og til side for målet til Thibaut Courtois. Franskmannen hadde ikke scoret på syv kamper før kveldens oppgjør, noe som syntes å prege spissen ved den anledningen.

Lacazettes sjanse satte likevel litt fyr i kampen og seks minutter senere kom fikk Chelsea en stor sjanse til å gå opp i ledelsen. Victor Moses rundet enkelt unggutten Ainsley Maitland-Niles og kom seg løs innenfor Arsenals sekstenmeter. Vingbacken skjøt først i blokken, men plukket opp returen og fyrte løs fra rundt syv meter. Skuddet smalt i nærmeste stolpe før ballen ble klarert like foran en målhungrig Alvaro Morata.

Chelsea rotet det til i bakre rekker og forerte Alex Iwobi en mulighet fem minutter før pause. Nigerianeren skudd ble parert av Courtois, men Maitland-Niles nådde returen først og ble tilsynelatende lagt i bakken av Moses. Videobildene viste at kontakten var minimal, noe også dommer Atkinson fikk på øret av sine medhjelpere.

Etter 45 minutter burde Cesc Fabregas sendt hjemmelaget i ledelsen da han fikk stå helt alene og heade fra fem meter. Headingen var imidlertid løs og enkel for David Ospina å hanskes med. Dermed gikk lagene til pause med 0-0.

Chelsea med initiativet - Wilshere ut med skade

Chelsea gikk friskt ut og både N'Golo Kanté og Andreas Christensen kunne fort sendt de blå i ledelsen allerede to minutter ut i den andre omgangen. Arsenal slapp imidlertid med skrekken.

Tendensen var likevel klar: Chelsea festet grepet på kampen og satte Arsenal under press.

Etter 56 minutter måtte skadeplagede Jack Wilshere ut etter å ha fått en vridning i ankelen. 26-åringen har sett bra ut for Arsenal i det siste etter en lang tid ute, og Arsenal-fansen vil håpe at skaden ikke er av det alvorlige slaget.

Morata brente en rekke fete sjanser på Emirates og hadde fortsatt ikke fininnstilt siktet en uke senere. Ti minutter ut i den andre omgangen dro den spanske spissen seg fint forbi Shkodran Mustafi og kom alene med Ospina, men fra svært spiss vinkel traff spanjolen kun nettveggen.

Alexis Sanchez kom inn for Lacazette i det 65. minutt. Det betyr at franskmannen nå har gått hele åtte kamper uten scoring for de røde.

Sanchez klarte heller ikke å skape noe for bortelaget.

Dermed endte det 0-0 mellom de to rivalene etter en ganske så tam første semifinale. Hvem som går til finalen på Wembley blir avgjort på Emirates 24. januar.