Nå er det full fart med vintertesting av biler, også i Norge. Denne knipset Anita i Bagn, i Valdres. Foto: Privat.
Nå er det full fart med vintertesting av biler, også i Norge. Denne knipset Anita i Bagn, i Valdres. Foto: Privat.

Anita oppdaget dem utenfor frisørsalongen

Her er testbilene på villspor. Se bildene:

Vinter betyr høysesong for testing av biler i vår del av verden. En rekke bilprodusenter kommer til Norge, Sverige og Finland for å teste biler nå, under skikkelige vinterforhold.

Noen biler blir fraktet i lukkede biler, men mange blir også kjørt på vanlig vei, som en del av testene. Dermed blir det også mulig å oppdage de ofte svært godt kamuflerte bilene rundt om i landet.

Anita Stavedal Hamar var på jobb på Hårsenteret i Bagn. Hun hadde en liten pause og kikket ut av vinduet i tredje etasje. Da fikk hun et spesielt syn:

Visste ikke hvor de skulle

– Testbilene kom på rekke bortover i Bagn sentrum, før de stoppet på en stor bussholdeplass. Sannsynligvis hadde de kjørt feil, det virket som de ikke helt visste hvor de skulle. Det er veiarbeider og omkjøringer her hos oss nå, så det kan nok være litt forvirrende for dem som ikke er kjent. De ble stående en stund på holdeplassen, så snudde de og kom tilbake, forteller Anita.

Hun var kjapt oppe med telefonen og fikk tatt bilder gjennom vinduet:

– Jeg er veldig bilinteressert og tenkte aller først at det kunne være en ny modell fra Volkswagen. Men jeg oppdaget kjapt at det ligner mer på noe fra Mercedes, forteller Anita.

Testbiler, på rad og rekke. etter litt om-og-men kjørte følget videre fra Bagn. Foto: Privat.
Testbiler, på rad og rekke. etter litt om-og-men kjørte følget videre fra Bagn. Foto: Privat.

GLE Coupe: Dette er SUV for de som vil skille seg ut

Må være Mercedes

Hun tror følget hadde tenkt seg over Valdresflya, men der var det stengt denne dagen.

– Etter at de kjørte ut av Bagn, la de kursen mot Lillehammer. Jeg har nemlig en venninne som kjørte bak dem, forteller Anita.

Hva er det så hun har tatt bilder av? Vi har tatt fram lupene og studert bildene, og lander også på Mercedes.

– Her tyder det meste på at vi snakker om ny utgave av den store SUV-en GLE. Spesielt C-stolpen som skrår innover, avslører det. Det er selve kjennemerket på GLE, som tydeligvis blir med over til neste generasjon også, sier Brooms Mats Brustad.

Dagens Mercedes GLE nærmer seg avløsning, vi tror det er oppfølgeren Anita i Bagn har tatt bilder av.
Dagens Mercedes GLE nærmer seg avløsning, vi tror det er oppfølgeren Anita i Bagn har tatt bilder av.

Enda større SUV? Sjekk denne!

Også vært i Trøndelag

Han forteller at testbil-følget også har blitt observert i Trøndelag denne uken. Her tester de tydeligvis over lengre avstander, gjerne på litt avsidesliggende veier.

– Dagens GLE er i praksis en facelift av bilen som tidligere het ML. GLE kom i 2015, dermed er vi nok ikke veldig langt unna helt ny utgave. Ut fra disse bildene tar designet med seg flere grunntrekk fra dagens modell. Innvendig blir det nok større endringer. Nytt interiør er etterlengtet, det blir nok tilnærmet likt E-klasse, med blant annet widescreen-cockpit, mener Mats.

Den karakteristiske C-stolpen later til å bli med videre på GLE. Foto: Privat.
Den karakteristiske C-stolpen later til å bli med videre på GLE. Foto: Privat.

BMW som gjelder

GLE konkurrerer i en svært tøff klasse. Blant konkurrentene er biler som BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport og Jaguar F-Pace, for å nevne noen. Modellen har rike tradisjoner. Første eller ML kom helt tilbake i 1997. Da var Mercedes tidlig ute med luksus-SUV.

Mercedes er forresten også ute og tester sin kommende kompakt-SUV GLB på norske veier akkurat nå. Bilder av den har dukket opp i internasjonale medier. Dette blir en helt ny modell, posisjonert mellom dagens GLA og GLB.

Anita i Bagn synes naturligvis det er moro å ha fått et slikt scoop, selv om hun selv er mest fan av et annet tysk merke:

– Ja, for meg er det BMW som gjelder. Har også to sønner som har det på samme måten. Jeg har vel hatt syv-åtte stykker, akkurat nå kjører jeg en 3-serie stasjonsvogn, forteller den bilintereserte frisøren.

Se flere: Disse klarte ikke å lure seg unna kameralinsene

Video: Her er testbilene ute på veien i Nord-Norge