Conte skuffet over at van Dijk glapp for Chelsea: – Klubben må være i stand til å kjøpe de vi ønsker

Chelseas manager Antonio Conte innrømmer at klubben ville kjøpe stjernestopperen Virgil van Dijk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Virgil van Dijk ble verdens dyreste forsvarsspiller da Liverpool punget ut 850 millioner kroner til Southampton for stjernestopperen Virgil van Dijk.

Se hvordan Virgil van Dijk avgjorde i drømmedebuten for Liverpool i Sportsnyhetene øverst!

Overgangen ble offentliggjort like før vinduet åpnet i januar, men på ryktebørsen ble 26-åringen sterkt koblet til både Chelsea og Manchester City.

– Slik er det i fotballen
Nå bekrefter Chelseas manager Antonio Conte at klubben ønsket å kjøpe van Dijk.

SKUFFET: Chelsea-manager Antonio Conte.
SKUFFET: Chelsea-manager Antonio Conte. Foto: Matthew Childs

Han innrømmer at han er skuffet over at Liverpool snøt Chelsea for den ettertraktede forsvarsspilleren.

– Slik er det i fotballen. Vi ønsket å signere ham, men som dere vet, så er fotballen slik. Man kan ha mange mål på overgangsmarkedet, men klubben må være i stand til å kjøpe dem. Overgangsmarkedet er ikke enkelt for noen klubber, sa Conte på pressekonferansen foran ligacupduellen mot Arsenal, ifølge ESPN.

Antonio Conte har tidligere gitt uttrykk for sin frustrasjon over Chelseas manglende evne til å kapre de spillerne han ønsker til Stamford Bridge.

I fjor sommer valgte Romelu Lukaku en overgang til Manchester United fremfor Chlsea, og nylig fikk London-klubben avslag på et kjøp av Juventus-stjernen Alex Sandro.

Avgjorde i debuten
Van Dijk gjorde det hele tiden klart at han foretrakk en overgang til Liverpool, og det skal ha vært spilleren selv som takket nei til et salgt til Chelsea.

Han ble kastet rett inn på laget til sin Liverpool-debut mot Everton i FA-cupen for fire dager siden, og fem minutter før slutt ble midtstopperen den store helten da han knuste Jordan Pickford i luften og stanget inn 2-1.

– For en kveld! Det var veldig fortjent, og det føles fantastisk å spille utpå det. Målet var veldig spesielt for meg og familien, sa matchvinner van Dijk ifølge BBC.

– Å spille på Anfield for Liverpool er en drøm for alle spillere. Å score gjør det enda mer spesielt, slo han fast.