Tarjei Bø mener en Bjørndalen i form er OL-gullkandidat

Skiskytterveteranen Ole Einar Bjørndalen kjemper mot klokka. I Ruhpolding må han virkelig vise gode, gamle takter for å løse OL-billett.

Så langt i sesongen har det ikke vært mye å juble over for 43-åringen som håper å få delta i sitt sjuende vinter-OL. 18.-plass er hans beste individuelle plassering i verdenscupen, og denne vinteren har hele seks nordmenn prestert bedre enn ringreven med 95 verdenscupseirer på CV-en.

Bjørndalens samvittighetsfulle lagkamerater synes det er vanskelig å kommentere hvem de mener bør få sjansen i OL, men Tarjei Bø er ikke i tvil om at han gjerne ser en Bjørndalen i toppslag i Ruhpolding denne uken.

– Vi får håpe i denne siste kvalifiseringshelgen at kroppen til Ole begynner å lystre slik at han får vist seg fra sin beste side, sier Bø til NTB og fortsetter:

– Det er nok det han har lyst til også. Altså, Ole er en såpass ærlig og god utøver at jeg tror ikke han har lyst til å gå i OL hvis han ikke har sjanse til å kjempe om medaljer. Han er nok mest fokusert på å få kroppen i gjenge igjen. For når det skjer, så vet vi at han er der.

Sensasjonelt gull?
– Du mener han kan gå hen og vinne OL-gull som 44-åring?

– Selvfølgelig kan han det. Det var ingen som trodde han var en gullkandidat før Sotsji (OL 2014) heller, og så tok han gull. Alt kan skje, og han er den største mesterskapsløperen vi har, sier Tarjei Bø.

Stryningen innrømmer at det vil være litt spesielt å skulle reise til OL uten Bjørndalen i troppen.

– Ja, det er klart det vil det. Jeg har alltid sett på ham som en selvskreven kandidat ut fra det han har levert. Han har vært mesterskapskongen uten like. Han tok medalje senest i VM i fjor, og året før det også, sier Bø.

Se Bjørndalen gå forbi pressen etter skuffelsen i Oberhof i videovinduet øverst på siden!

Krevende uttak
OL-uttaket skjer etter denne ukens renn i Sør-Tyskland. Der skal det gås normaldistanse, stafett og fellesstart.

Per dags dato ser det vanskelig ut for Bjørndalen å komme seg til OL, men landslagsledelsen står utvilsomt overfor et tøft valg.

– Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut laget. Noen blir skuffet uansett. Man må bare prøve å heie på alle og håpe at alle føler at uttaket er riktig når det er gjort, sier Johannes Thingnes Bø til NTB.

Han, broren Tarjei og Emil Hegle Svendsen har prestert såpass bra at de er selvskrevne i den norske troppen. Bjørndalen, Lars Helge Birkeland, Erlend Bjøntegaard og Henrik L'Abée-Lund kjemper om de to eller tre siste OL-plassene.

Da TV 2 snakket med Bjørndalen dagen etter den skuffende 36. plassen i Oberhof, sa han at han ikke har OL i tankene.

– Jeg tenker ikke så mye på det, jeg tenker mest på meg selv og de løpene jeg skal gå. Det er bare å makse på de løpene vi har igjen, men jeg har et bra stykke igjen, dessverre, sa Bjørndalen.