annonsørinnhold:

Elsker å score mål

Jonas Medby kjenner bruset i hele kroppen når han scorer mål. Nå kan Lillehammer-spilleren også juble for nominasjonen til «Get Rookie of the Year».

Se reportasje med Jonas Medby i videovinduet over!

19 år gamle Jonas Medby er nominert som andre kandidat til den prestisjetunge prisen «Get Rookie of the Year». Lillehammer-spilleren som fikk kontrakt med A-laget i 2017, finner stor inspirasjon i nominasjonen.

– Det betyr mye. Kjempekult at man får igjen for å trene hver dag og for å jobbe hardt mot målene sine. Dette gir meg masse lyst til å jobbe hardt videre samtidig som det gir meg ekstra selvtillit, sier Medby.

19-åringen er vokst opp i en hockeyfamilie med to eldre brødre som begge har spilt og spiller i Get-ligaen. Endre Medby spiller for Frisk Asker i Get-ligaen i dag, mens Henrik tidligere har spilt for blant andre Lillehammer og Tønsberg. Lillebror Jonas som har gått gradene i Lillehammer og gått på NTG, har skuddet som sin aller sterkeste ferdighet.

– Jeg har trent ekstremt mye på skudd fra jeg var liten. Sommer som vinter. Jeg kommer ofte inn for å spille power play. Og drømmer om å avgjøre kamper med et godt skudd, sier Medby.

Men den 186 cm høye Lillehammer-backen som står bokført 34 kamper og tre mål denne sesongen, har også opplevd motgang i 2017.

– Å bli utelatt fra U20-troppen til VM i desember var en nedtur. Men jeg fikk raskt kjenne på medgang igjen med oppmerksomheten fra denne nominasjonen, sier Medby.

Og 19-åringen skryter uhemmet av hverdagen som rookie i Lillehammer Ishockeyklubb.

– Alle de eldre spillerne og importene er flinke til å hjelpe oss unggutta og trene oss ekstra etter trening. De gir oss tips og tar veldig godt vare på oss. Det er fint å være junior i Lillehammer. Det er en flott spillegjeng og et godt miljø, avslutter Medby.

Juryen som nominerer består av landslagssjef Petter Thoresen, sportssjef i Norges Ishockeyforbund Petter Salsten, daglig leder i Norsk Topphockey Håkan Södergren, TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik og Øyvind Husby fra ligasponsor Get. Her er juryens begrunnelse for nominasjonen av Medby:

Jonas Medby er ytterligere en av disse unge norske backene som stormer frem i Get-ligaen. Godt trent, bra størrelse og god balanse sammen med en super skøyteteknikk samt bevegelighet med og uten puck. Alt dette i en pakke gir en meget spennende fremtid for Jonas. Sammen med de fire importene i Lillehammer, bidrar Jonas Medby i Get-ligans beste powerplay-formasjon. Og som bakre spiller på blue line, er Jonas både sikring og arkitekt i en og samme spiller.

Prisen deles ut i forkant av det TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjøret mellom Lillehammer og Sparta torsdag kl. 18.20.

Fakta om Get Rookie of the Year:

«Get Rookie of the Year» er en pris fra Get som skal få frem unge talenter i Norsk hockey. Gjennom sesongen nomineres i alt fire spillere, og under finalespillet i NM 2018 deles hovedprisen ut. Vinneren får 10.000 kroner og plass i treningstroppen til Norges VM-landslag. I tillegg kan han donere 50.000 kroner til ønsket breddeklubb.