prøv proffkokkenes oppskrift på:

Råmarinerte reker

Christian Andre Pettersen og Gunnar Hvarnes fra Bocuse d'Or Norge var på besøk i God morgen Norge-kjøkkenet i dag. De gav oss en liten smakebit fra årsmiddagen til NHO.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På årsmøtet skal det serveres råmarinerte reker som forrett. Denne oppskriften kan også brukes som inspirasjon til andre forretter.

Marinade til 4 personer

  • 2 ts finhakket rød chili (uten frø)
  • 1-2 ts fin revet / finhakket frisk ingefær
  • Saft av 1 lime
  • 1-2 ts soyasaus
  • 3-4 ss olivenolje

Rør sammen ingrediensene til marinaden. Smak til med surt og evt. litt salt.

Sjømaten

NB: Beregn mengden ut ifra hvor mange du lager til. I en forrett trenger man omtrent 100-150 gram med reker/fisk.

  • Reker
  • Vårløk
  • Slangeagurk
  • Reddik

Tips: reker kan bytte ut med for eksempel tynne skiver av rå vakuumpakket laksefilet.

Finsnitt vårløk. Skjær slangeagurken i strimler og skjør redikken opp i tynne skiver. Fordel dette over rå reker eller rå fisk (som er skåret i tynne strimler eller skiver). Topp retten med fersk koriander ved servering.