SKANDALE: Yasuhiro Suzuki står for en av de største skandalene i japansk idrettshistorie.
SKANDALE: Yasuhiro Suzuki står for en av de største skandalene i japansk idrettshistorie. Foto: Antony Dickson

Dopet rivalen – nå er han utestengt i åtte år

Den japanske kajakkpadleren Yasuhiro Suzuki (32) er utestengt i åtte år etter at han blandet anabole steroider i drikken til rival.

Det var i september i fjor at skandalen inntraff.

Under et nasjonalt mesterskap hvor Yasuhiro Suzuki og Seiji Komatsu (25) konkurrerte, bestemte førstnevnte seg for å helle anabole steroider i drikkeflasken til rivalen.

De var sammen høyaktuelle for å representere Japan i de olympiske leker på hjemmebane i Tokyo i 2020. Begge stilte også til start som lagkamerater under fjorårets verdensmesterskap i Tsjekkia.

Komatsu testet positivt på prøvene i etterkant for det forbudte stoffet methandrostenolon.

Yasuhiro Suzuki innrømte i etterkant at han var den skyldige. Skandalen er den første hendelsen av denne sorten i Japans idrettshistorie. 32-åringen har fått åtte års utestengelse fra idretten og går med det glipp av OL på hjemmebane.

Den «uskyldige» 25 åringen fikk imidlertidig opphevet sin straff, men forbundet slettet naturligvis resultatene han oppnådde mellom inntaket av stoffet og avsløringen.

Ikke første gang

Etter videre etterforskning kom det fram at Suzuki hadde prøvd på en slik handling ved flere tilfeller uten å lykkes. Han har også forsøkt å stjele utstyr fra trening og konkurranser gjennom flere år.

– En slik hendelse er en skam for den japanske historien og vi er veldig skuffet over situasjon, sa idrettsikonet og den tidligere toppsvømmeren Daichi Suzuki til The Japan Times.

Politiet etterforsker nå hendelsen videre.