PRINSESSE: Bildet av prinsesse Charlotte på sin første førskoledag ble offentliggjort mandag.
PRINSESSE: Bildet av prinsesse Charlotte på sin første førskoledag ble offentliggjort mandag. Foto: Hertuginne Kate

Prinsesse Charlottes første dag på førskolen

Kensington Palace har offentliggjort to nye bilder av prinsesse Charlotte i anledning hennes første dag på Willcocks Nursery School.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Prinsesse Charlotte Elizabeth Diana (2), datter av Prins William og Kate, hadde sin første dag på Willcocks Nursery School, en førskole, mandag denne uken.

I anledning den store dagen publiserte Kensington Palace bilder av den nybakte skoleeleven.

Bildene viser en smilende prinsesse Charlotte i en rød kåpe, ikledd et lyserosa skjerf og en sekk av samme farge. I håret har hun en rød sløyfe, og hun er tydelig fornøyd med å skulle dra til førskolen denne dagen.

Britain Princess Charlotte
Britain Princess Charlotte Foto: The Duchess of Cambridge
Britain Princess Charlotte
Britain Princess Charlotte Foto: The Duchess of Cambridge

Fotografert av mor

Bildene er tatt av hertuginne Kate hjemme på Kensington Palace om morgenen dagen da hun hadde sin første dag i førskolen.

Det er hertuginnen selv som pleier å ta bilder av barna, og det er hun som har tatt bildene som er blitt offentliggjort av både prinsesse Charlotte og prins George når de har fylt år.

Da prins George hadde sin første dag på Thomas Battersea i London i september 2017 var hun derimot ikke med, da hun led av svangerskapskvalme.

Da var det akkurat blitt kjent at paret venter sitt tredje barn.

Sjarmtroll

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, synes bildene av den lille prinsessen som smiler fortrolig til mamma Kate, er riktig så sjarmerende.

– Charlotte er faktisk bare to og et halvt år gammel, men opptrer allerede riktig så veslevoksent – et riktig så lite sjarmtroll, sier han.

Kongehuseksperten forteller at prinsessen minner om sin oldemor dronning Elizabeth da hun var en liten pike.

Blir kanskje med til Norge

Om bare noen uker kommer kommer Charlottes foreldre, Kate og William, til Norge på offisielt besøk. I den forbindelse kan det hende at deres to barn også blir med.

– Det er slett ikke utelukket at William og Kate tar Charlotte og storebror George med seg til Skandinavia, slik de gjorde da de i fjor besøkte Polen og Tyskland, sier Totland og legger til:

– De skal jo til Stockholm i to dager før de reiser videre til Oslo, og de liker ikke ikke å være borte fra barna.