Jakter på etappeseirer med Halvorsen i Australia

Nordmannen blir storlagets mann i spurtene i Tour Down Under.

Det norske spurttalentet Kristoffer Halvorsen (21) sykler sitt aller første ritt som Team Sky-rytter når sesongen åpner i Australia med Tour Down Under. Sørlendingen er, som ventet, del av et ungt Team Sky-lag proppet med talent som offisielt ble presentert mandag.

Halvorsen blir lagets kort i spurtene, mens meget lovende Egan Bernal fra Colombia skal jakte på en god plassering i sammendraget.

– Vi kommer til å kjøre på og forsøke å vinne etapper. Vi har Kristoffer som hovedspurteren vår. Formen hans er noe usikker siden han kommer rett fra Norge og går av flyet til temperaturer nær 40 grader, sier sportdirektør Brett Lancaster til Team Skys hjemmeside.

Tour Down Under sendes på TV 2 Sportskanalen og Sumo fra 16. - 21. januar.

Det er få ringrever på Sky-laget i Australia. 28-årige Salvatore Puccio blir "road captain", mens Chris Lawless også får sin debut. Jon Dibben og Owain Doull skal gi Halvorsen støtte i spurtene. Lukasz Wisniowski sluttfører Skys sjumannslag.

I november snakket Halvorsen med TV 2 om sitt første møte med lagkameratene i Team Sky. Der fortalte han også at planen var å sykle sesonginnledningen i Australia med rekken Tour Down Under, Herald Sun Tour og Cadel Evans Great Ocean Road Race.m

– Målet er å komme godt i gang fra starten av og kanskje kunne flyte på noen gode resultater tidlig. Det er i alle fall planen, sa Halvorsen til TV 2.

– Jeg kommer nok til å få ganske mange sjanser - egentlig flere enn man burde, kanskje, som førsteårsproff. Men det viktigste er at man gjør sitt beste og prøver. Om det er godt nok for tiendeplass eller seier, det går egentlig for det samme det første året så lenge man prøver hver gang. Så det viktigste for meg blir egentlig å sykle, få erfaring og gjøre det jeg får beskjed om - det være seg å hente flasker, jobbe for andre eller spurte selv.

Møtet med proffsirkuset blir ingen dans på roser for Halvorsen. Han kan vente seg tøff kamp i spurtene fra blant andre Elia Viviani, Caleb Ewan, André Greipel og verdensmester Peter Sagan.

Daniel Hoelgaard og Truls Korsæth blir også å se i Tour Down Under.