Aune Sand hyller Frank Løke etter Farmen kjendis-exiten

Aune Sand (51) skriver på Instagram at han ble imponert over Frank Løkes (37) styrke på Farmen kjendis-gården.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forfatter og kunstner Aune Sand (51) ble den første deltakeren som måtte forlate årets Farmen kjendis.

Han tapte en nervepirrende slegge-tvekamp mot Newton-programlederen Stian Sandø (25).

Aune fikk dermed kun én uke på Finnsvika gård på Kornsjø i Østfold.

Instagram har Aune skrevet en hilsen til sine Farmen kjendis-venner, og der uttrykker han takknemlighet for tiden han fikk på gården.

«Jeg er dypt takknemlige for de dagene vi levde i en svunnen tid sammen, og tusen uendelig takk til TV 2 og Strix for at dere ga meg muligheten til å reise tilbake til mormors rike», skriver Aune på Instagram.

Aune har tidligere uttalt til TV 2 at han takket ja til Farmen kjendis fordi han ville oppleve hvordan hans mormor levde. Hun vokste opp på en liten gård på Vestlandet.

I Instagram-innlegget takker han også venner og familie for støtten, deriblant hans kone Marianne Aulie (46), som han har to døtre sammen med.

Aune Sand førstemann ut av Farmen: – Jeg skulle fått vist mer av meg selv

Hyller Frank

Aune avslutter innlegget med en hyllest til tidligere håndballspiller Frank Løke (37), som allerede den første uken utmerket seg som et arbeidsjern på Farmen kjendis-gården.

«Og når jeg drømmer Frank, så springer vi sammen som brødre i natten, du imponerte meg og viste meg styrken i den norske folkesjelen, og hva vårt unike demokrati er bygget på, hardt arbeid, respekt for våre medmennesker, ærlighet, rettferdighet, og en dyp uendelig kjærlighet for familie, vi sees på åpne sletter, der hvor friheten og drømmene lever», skriver Aune.

I kommentarfeltet svarer Frank at han er glad for at han fikk bli kjent med ham.

ARBEIDSJERN: Frank Løke. Foto: Alex Iversen/TV 2
ARBEIDSJERN: Frank Løke. Foto: Alex Iversen/TV 2

«Jeg så en råskap og en fighter i øynene dine. Du satte deg også i respekt når du sa du ville møte meg til kamp. Bror mot bror. Hater å se at hardt arbeid blir trumfet av latskap og negativitet», skriver Frank.

Aune uttrykker så at Frank har hans støtte.

«Kjære Frank, det kommer kamper etter dette, du har en viktig stemme og min fulle støtte», skriver Aune på Instagram.

Frank har fått mye oppmerksomhet den første uken av Farmen kjendis, på grunn av sin konflikt med Erlend Elias Bragstad (35). Det ble tidlig klart at de to var svært uenige om hvordan ting skulle være på gården. Det hele toppet seg under det første tinget, da Erlend Elias avbrøt innspillingen i sinne etter at Frank kritiserte hans arbeidsinnsats på gården.

– Synd å miste Aune

Frank forteller til TV 2 at han synes det var veldig synd at Aune ble førstemann til å forlate Farmen kjendis.

– Aune imponerte meg på gården. Han sto på og jobbet hardt. Det jeg hatet mest med at han måtte dra, var at latskap og dårlig ledelse trumfet arbeidsinnsats og godt humør, sier Frank.

De to Farmen-kjendisene har møttes ved flere anledninger etter innspillingen, og nå holder de kontakten via sosiale medier.

– Jeg fikk veldig god kontakt med Aune inne på gården. Vi to er like på mange områder. Jeg så raskt at han også var en «fighter» og et konkurransemenneske. Det han har bygget opp i New York viser en ekstrem utholdenhet, sier Frank, og viser til kunstgalleriet som Aune driver i den amerikanske byen.

TV 2 har vært i kontakt med Aune Sand, og han forteller at alt han ønsker å si står i Instagram-innlegget.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.