Zlatan til angrep på svensk presse:

– Det er rasisme

Zlatan Ibrahimovic (36) mener han aldri har fått den respekten han fortjener, og mener forklaringen på det er rasisme.

Se Zlatan Ibrahimovic' siste stikk til John Carew i videovinduet øverst!

Zlatan Ibrahimovic har hatt en fantastisk karriere i klubber som Juventus, Inter, Barcelona og Milan og har elleve ganger blitt kåret til Sverige beste fotballspiller, men den nåværende Manchester United-angriperen mener at han i årenes løp har fått for mye kritikk i svenske aviser.

36-åringen fra Malmö mener det skyldes hans bosnisk-kroatiske bakgrunn.

– Det handler om rasisme. Jeg sier ikke at det finnes rasisme, men den ligger der latent. Det er jeg hundre prosent sikker på, og det er fordi jeg ikke heter Andersson eller Svensson. Om jeg hadde et slikt etternavn, skal jeg love deg at de hadde forsvart meg, selv om jeg hadde ranet en bank, sier Zlatan Ibrahimovic til franske Canal Plus.

Han mener at pressen «ikke kan akseptere at jeg er en Ibrahimovic».

– Det er okay for meg, for det gjør meg sterkere, sier den frittalende svensken, som får spørsmål om det kan skyldes at han er arrogant.

– Det spiller ingen rolle. Jeg er den beste svensk fotball har hatt. Er man stolt? Setter man pris på det man har? er svaret fra Ibrahimovic.

Zlatan forteller at han også kjente på de samme følelsene da han kom opp på Malmös førstelag som unggutt.

– Jeg ble ikke akseptert som alle andre. Jeg følte jeg ikke passet inn. Jeg vet at jeg var det svarte fåret, og jeg ble ikke likt. Det gjorde heller ikke holdningen min. Jeg var ikke som alle andre, ikke blond og hvit i huden. Jeg led under det, for jeg måtte gjøre ting ti ganger bedre enn alle andre.

Expressen-kommentator Jennifer Wegerup mener Ibrahimovic' rådgivere burde lært ham tidligere at medienes rolle ikke er å være en heiagjeng.

– Har han rett når han snakker om rasisme, etternavnet sitt og familien som ikke het Svensson? Sikkert. Samtidig skal vi minne opp at mange også har hyllet Ibra for hans bakgrunn og han har blitt løftet frem som et symbol og en frelser for innvandrere og utsatte områder. Han har blitt et symbol både på grunn av og på tross av sin bakgrunn, skriver Wegerup i den svenske avisen.

Ibrahimovic var tilbake på fotballbanen i november i fjor etter den fryktelige kneskaden han pådro seg i Europaligaen i april forrige sesong. Stjernespissen har ikke vært i sin beste form denne sesongen, og i romjulen uttalte manager José Mourinho at Ibrahimovic vil være ute i én måned.