Messi likt med Gerd Müller etter enkel seier

Tangerte Bayern München-legenden.

Se høydepunktene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Barcelona fikk det lett i 3-0-møtet med Levante. Lionel Messi tangerte Gerd Müllers rekord for antall mål for en og samme klubb i Europas fem beste ligaer.

Argentineren tok Barcelona i føringen på briljant vis etter tolv minutter. Etter flotte kombinasjoner med Jordi Alba traff Messi perfekt på hel volley og skjøt ballen i nettet via lengste stolpe.

Det har lenge ligget i kortene at Messi kom til å tangere Müllers rekord på 365 ligamål. Passende nok skjedde det i hans 400. La Liga-kamp. Nå er det bare snakk om dager eller uker før Messi har bestenoteringen for seg selv.

Müller scoret totalt 398 seriemål for Bayern München mellom 1964 og 1979, men de 33 første kom på nivå to i tysk fotball.

Levante slet tungt på Camp Nou. Bare noen minutter etter 1-0 var Luis Suárez kun en klasseredning av Oier Olazábal unna å doble ledelsen. Ousmane Dembélé prøvde seg på returen, men Antonio Luna rakk å blokkere avslutningen.

Skarp
Suárez skulle uansett få gjøre sitt åttende mål på sine sju siste La Liga-kamper. Etter 38 minutter dunket han inn 2-0. Som Messi scoret også uruguayaneren på volley.

Annen omgang var ikke like god som den første, men på overtid gjorde Paulinho kveldens tredje fulltreffer. Messi ga brasilianeren en strålende ball i forkant av scoringen.

Søndagens kamp var Ousmane Dembélés første i La Liga siden han pådro seg en lårskade 16. september. Unggutten ble i fjor sommer hentet til Barcelona fra Borussia Dortmund for godt over 1 milliard kroner.

Tidligere i uken fikk Dembéle sine første minutter på banen etter skadeavbrekket. Det skjedde da han fikk et innhopp i 1-1-kampen mot Celta i den spanske cupen.

Mot Levante så franskmannen skarp ut. Han ble tatt av banen etter 67 minutter.

Stor luke
Barcelona hadde god kontroll, men Levante kom sporadisk til et par farlige muligheter. Kort tid etter pause fikk Marc-André ter Stegen så vidt en hånd på Iván López' distanseskudd. Tyskeren parerte ballen over tverrliggeren.

Barcelona er fortsatt ubeseiret og topper tabellen ni poeng foran toer Atlético Madrid. Ernesto Valverdes lag har vunnet åtte av ni hjemmekamper i ligaen denne sesongen.

Levante sliter tungt og er uten seier på sine seks siste La Liga-kamper. Valencia-klubben ligger på 16.-plass og er bare tre poeng over nedrykksstreken.