SORRY, DONALD! Steve Bannon kryper til korset etter skandaleboken om president Donald Trump.
SORRY, DONALD! Steve Bannon kryper til korset etter skandaleboken om president Donald Trump. Foto: Jonathan Bachman / Reuters

Steve Bannon sier unnskyld til Trump

Donald Trumps tidligere rådgiver Steve Bannon kommer søndag med en beklagelse til Trump og hans familie etter uttalelsene i boka «Fire and Fury».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I boka kommer Bannon med harde utfall mot Trumps familie. Datteren Ivanka blir beskrevet som «dum som en murstein», og Trumps sønn Donald Trump jr. og svigersønnen Jared Kushner anklages for å ha hatt et «upatriotisk og forrædersk» møte med en russisk advokat.

Bannon rykket søndag ut med en lengre beklagelse publisert av nettstedet Axios.

Blant annet understreker Bannon at han støtter Trump og hans agenda. Han understreker også at han mener Trumps sønn, som han anklagde for å ha hatt et «upatriotisk og forrædersk» møte med en russisk advokat, er både «en patriot og en god mann».

Bannons uttalelser i boka har ført til en offentlig oppvask mellom Trump og hans tidligere rådgiver, som presidenten nå konsekvent omtaler som «Sloppy Steve». Presidenten anklaget også sin tidligere rådgiver for å ha grått da han fikk sparken, og for å ha bedt på sine knær om å få jobben tilbake.

(©NTB)