Skjøt ballen i ansiktet ett sekund før slutt: – Tullete og idiotisk

Norges innsats mot Egypt imponerte ikke ekspertene.

Norge – Egypt 31–28:

Norge hadde ingen problemer med å slå Egypt i søndagens oppgjør i Golden League.

Etter en litt varierende start på kampen reiste Christian Berges menn seg og tok seieren 31-28.

Kampen fikk en noe dramatisk avslutning da Egypts kantspiller skjøt ballen rett i ansiktet på keeper Torbjørn Bergerud, men Norges sisteskanse kom seg på beina uten altfor store problemer, som du kan se i videovinduet øverst.

– Alt er ok. Men jeg synes det er tullete og idiotisk å skyte i ansiktet når det gjenstår ett sekund av kampen. Egypt hadde tapt kampen, og jeg synes det er ufint. At han måker ballen i huet på meg fra så spiss vinkel synes jeg er unødvendig, sa Bergerud til TV 2 Sporten om episoden.

– Og det overrasker meg at situasjonen endte med straffe til Egypt. Det var veldig irriterende at de fikk straffe, konkluderte han.

Imponerte ikke ekspertene
Ekspertene var ikke helt imponert over Norges innsats mot Egypt.

– Men det var for mye rusk i maskineriet både i angrepsspillet og forsvarsspillet, mente en kritisk TV 2-kommentator Harald Bredeli.

– Norge var ikke i det samme giret som mot Danmark. Norges innsats var høyst varierende, men kantspillet var god. Norge var imidlertid langt fra 100 prosent form. Det var et lite tilbakesteg, sa han.

Håndballekspert Bent Svele var også litt kritisk til Norges innsats i seieren.

– Norge var ikke gode nok i duellspillet og de manglet litt trøkk. Og de gjorde for mange angrepsfeil, og ble rett og slett for snille i forsvar. Men det handler vel litt om at Norge brukte mye krefter mot Danmark og slike ting, konstaterte han.

Heller ikke trener Christian Berge var helt fornøyd.

– Vi kastet bort baller etter baller etter baller, og måtte hatt mer fokus på våre arbeidsoppgaver, sa han i en timeout til spillerne på stillingen 25-23 til Norge ti minutter før kampslutt.

EM-start i Kroatia for de norske håndballgutta er forøvrig førstkommende fredag. Motstander er Frankrike.

Seieren var Norges annen i firenasjonersturneringen. Etter å ha tapt åpningskampen mot vertsnasjon Frankrike, slo det norske laget både Danmark og Egypt. Egypt tok ikke et eneste poeng på sine tre kamper.

Åpnet litt trått
Norge åpnet litt trått mot Egypt.

Etter noen minutters spill ledet de knepent 3-2.

Tolv minutter ut i kampen ledet Norge 6-5, og det kunne virke som om nordmennene sparte litt på kreftene.

For noen minutter senere snudde Egypt til 8-6-ledelse.

Norge fikk imidlertid stablet seg på beina og slo tilbake. Til pause kunne Christian Bergens menn gå til pause med en ledelse på tre mål og 17-14.

Kristian Bjørnsen ble Norges store spiller i første omgang. Han scoret ni av Norges mål.

– Vi stod lenge og sov i forsvar, og lot Egypt overta ledelsen. Men vi fikk heldigvis slått tilbake, oppsummerte TV 2-kommentator Harald Bredeli etter de første 30 minuttene.

Norge åpnet mye bedre i 2. omgang enn i omgangen i forveien.

De hadde mer flyt i spillet og tok raskt ledelsen 21-16. ti minutter ut i omgangen økte Bjarte Myrhol til 22-17 med sin første fulltreffer i kampen.

Et par minutter senere var ledelsen 23-18 i Norges favør. Norge kontrollerte kampen, men klarte ikke å sikre seg et helt solid forsprang.

Ti minutter før slutt ledet Norge 27-23, og seieren var aldri truet. For selv om Norge hadde en litt dårlig dag på jobben, ble til slutt klasseforskjellen mellom lagene for stor. Norge vant til slutt 31-28.