KAN SMILE; Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er blant utøverne som har tjent mest penger denne sesongen.
KAN SMILE; Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er blant utøverne som har tjent mest penger denne sesongen. Foto: Pedersen, Terje

Dette tjente skistjernene i løpet av Tour de Ski

Heidi Weng passerte Ingvild Flugstad Østberg på pengeliste.

Selv om premiepengene er jevnere fordelt enn i tidligere år, er det fortsatt lønnsomt å vinne Tour de Ski. Førstemann over mål tar med seg 400 verdenscuppoeng, men også en solid slump penger.

Hele 47 700 sveitsiske franc (395 000 kroner) utbetales til vinneren.

Underveis fikk løperne premiepenger for topp tre-plasseringer på enkeltetapper og penger for å ha ledertrøyen i Tour de Ski.

Cologna ble pengekonge
Ingen tjente mer enn Dario Cologna. Sveitseren gikk inn 503 000 kroner i løpet av Tour de Ski. Martin Johnsrud Sundby fulgte nærmest med 320 000 kroner.

På kvinnesiden ble Heidi Weng pengedronningen. Enebakk-jenten sitter igjen med pene 494 000 kroner etter seks konkurransedager.

Ingvild Flugstad Østberg tjente nest mest av kvinnene. 428 000 kroner var belønningen for innsatsen i Tour de Ski.

Klæbo topper
Selv om Johannes Høsflot Klæbo sto over Tour de Ski, er det fortsatt han som har raket inn mest premiepenger denne sesongen. Totalt har trønderen tjent 607 000 kroner.

Blant kvinnene er det Weng som topper pengelisten, tett fulgt av Østberg. Wengs prestasjoner i verdenscupen har så langt blitt belønnet med 781 000 kroner. Med seieren i Tour de Ski passerte hun Charlotte Kalla, Marit Bjørgen og Ragnhild Haga på pengetoppen.

Andreplassen i Tour de Ski gjør at Østberg klatrer opp til samme plass på pengelisten totalt. Hun har gått inn 729 000 kroner så langt denne sesongen.