– Vi er preget av situasjonen. Det er ganske uvirkelig for oss det som har skjedd nå, og som alle andre leter vi etter svar, sier Terje Opheim til TV 2.

Han er broren til savnede Janne Jemtland, som forsvant natt til 29. desember.

Torsdag ble hennes blod funnet ved Fagerlundveien i Brumunddal. Lørdag ettermiddag ble det funnet nye blodspor i forbindelse med søket etter henne. Det er fortsatt uklart om det nye blodfunnet stammer fra Janne.

– Vi har ingen teori om det som har skjedd. Vi får med oss at det er funnet blod, og innser at det har skjedd noe med Janne, sier han.

Fortsatt håp

Familien har fortsatt håp om å finne Janne i live. Terje oppfordrer alle som kan sitte på opplysninger til å kontakte politiet.

– Jeg vil ha svar så fort som mulig. Det er ekstremt slitsomt for oss. Men vi har fått veldig god støtte fra venner og kjente.

Terje og familien setter stor pris på at så mange har stilt opp for dem. Han er særlig opptatt av at Jannes barn, på henholdsvis 10 år og 13 år, blir tatt vare på opp i det hele.

Han beskriver søsteren som ei sosial, omgjengelig og positiv dame.

– Det har vært et sjokk for familien. Jeg så henne på festen dagen før og hun var i kjempehumør. Det var ingenting som tilsa at hun skulle bli borte, sier broren.

Polititeori

Den 36 år gamle småbarnsmoren forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Kvinnen ble meldt savnet av sin ektemann nyttårsaften.

Hun ble sist observert ved 02-tiden, og siste spor etter henne er klokken 05.50, da telefonen hennes ble registrert i Brumunddal sentrum.

Politiet jobber ut fra en teori om at hun kan ha blitt påkjørt der de har funnet blodspor.

– Politiet er godt i gang med å kartlegge bevegelser til kjøretøy i Brumunddal, og vi har mottatt mange tips i saken, sier etterforskningsleder Andrè Lillehovde van der Eyden til TV 2 lørdag kveld.