Costa feiret på seg rødt kort i La Liga-comebacket

Diego Costa fikk en bittersøt La Liga-retur.

DETTE VAR IKKE SÅ LURT, DIEGO! Atlético Madrid-spiss Diego Costa feiret med fansen, fikk sitt andre gule kort og ble utvist. Foto: AFP / Oscar Del Pozo

Atlético Madrid-spissen fikk marsjordre for å feire med hjemmefansen da han la på til 2-0 mot Getafe. Det ble også sluttresultatet.

29-åringen doblet Atléticos ledelse etter 68 minutter. Han scoret fra kort hold i lørdagens lokaloppgjør. Costa valgte å feire målet ved å hoppe opp på tribunen og juble sammen med hjemmefansen.

Det skulle han aldri ha gjort. Med gult kort fra før betød det marsjorde. Dommeren tok fram det andre gule og deretter det røde kortet.

Costa havnet i dommerens bok for første gang fem minutter tidligere. Det skjedde etter at han plantet en albue i en Getafe-spiller.

Tidligere i uken scoret Costa i Atlético-comebacket. Som innbytter satte han inn kampens tredje mål da Lleida enkelt ble slått 4-0 i den spanske cupen.

Costa forlot Atlético Madrid etter La Liga-gullet i 2014. De siste årene har han vært en suksess i Chelsea, men ble solgt tilbake til gamleklubben i fjor sommer. Siden Atlético den gang hadde forbud mot å registrere nye spillere, ble ikke Costa spilleberettiget før ved årsskiftet.

I Atletico-miljøet håper man at kontroversielle Costa igjen vil gjøre klubben til en tittelutfordrer.

Det var Angel Correa som ga Atlético 1-0 etter 18 minutter i lørdagens derby. Diego Simeones lag ligger på 2.-plass i La Liga med 39 poeng. Barcelona har én kamp mindre og har en luke på seks poeng. Serielederen møter Levante hjemme på Camp Nou søndag.