VANT IGJEN: Martin Fourcade.
VANT IGJEN: Martin Fourcade. Foto: Martin Schutt

Fourcade tok seieren foran tre nordmenn: – Når vi er tre mot én så skal vi slå ham

Franskmannen vant jaktstarten som han ville.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjekk resultatene fra lørdagens skiskyting-jaktstart i Oberhof i vårt livesenter

Verken Johannes Thingnes Bø eller Emil Hegle Svendsen maktet ikke å hamle opp med Martin Fourcade på lørdagens jaktstart i tyske Oberhof.

Franskmannen bommet én gang, og gikk mye raskere enn de norske konkurrentene i sporet.

Johannes Thingnes Bø tok andreplassen etter en fantastisk andrerunde, mens storebror Tarjei Bø gikk seg opp fra femteplass til tredjeplass.

– Først ville jeg vinne, så skjøt jeg tre bom, og da er andreplass ok. Jeg var heldig som havnet på pallen med tre bom, sa Johannes Thingnes Bø til TV 2 Sporten.

– Når vi var tre mot én burde vi slått ham
Bø var til slutt 6,3 sekunder bak vinneren – til tross for tre strafferunder. Tarjei Bø var 30,9 sekunder bak franskmannen over mållinjen.

– Når vi er tre mot én så bør vi ta ham (Fourcade, red. anm). Han er veldig god, men vi elsker kampene mot Fourcade. Det er kjekt for publikum å se Norge mot Frankrike, sa Tarjei Bø i mixed zone etter jaktstarten.

– Som liten gutt elsket jeg å se Ole Einar mot Poiree, og Frankrike mot Norge, så jeg håper dere koste dere der hjemme, utdypet han overfor TV 2 Sporten, før han slo fast:

– Det er fantastisk å være tilbake og kapre en plass på pallen. Men det var tøft. Vi møter de beste skiskytterne i verden. Formen er veldig god før OL og jeg ha lagt et veldig bra grunnlag, sa Tarjei Bø.

Svendsen vurderer å hvile
Emil Hegle Svendsen måtte ta til takke fjerdeplassen. Han havnet 1,02 sekunder bak Fourcade over mål på jaktstarten.

– Jeg hadde en tung dag i løypen, og kroppen svarte ikke som i går. Det var surt å kjenne på da vi kjempet oppe der mot Fourcade, og jeg ikke klarte å henge med, sa Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

– Fourcade rykket fra deg i starten?

– Det var vel ikke et sykt rykk, men han var hakket sterkere. Jeg hadde lite å gå på, og da ble det tungt. Men det er deilig å være tilbake å kjempe i toppen etter en måned på sidelinjen. Nå vurderer jeg å stå over søndag. Jeg prøver å smøre kroppen, fremfor å bryte ned alt på en gang igjen, svarte han.

Bjørndalen: – Jeg tenker ikke så mye på OL
Veteranen Ole Einar Bjørndalen, som kjemper om OL-plass, fikk det nok en gang ikke til å stemme og havnet langt, langt nede på resultatlistene. Bjørndalen ble til slutt nummer 36.

– Fredag var et fryktelig løp, og det var tungt hele veien. Jeg fikk ikke så mye gratis i dag eller, men fysisk gikk det bedre. Jeg skjøt to bom, og da var det dessverre kjørt. Jeg henter meg imidlertid inn fysisk, og jeg er på vei. Det er positivt, at det løsner sakte, men sikkert, sa Bjørndalen til TV 2 Sporten etter jaktstarten.

– Hva tenker du om dine OL-muligheter?

– Jeg tenker ikke så mye på det, jeg tenker mest på meg selv og de løpene jeg skal gå. Det er bare å makse på de løpene vi har igjen, men jeg har et bra stykke igjen, dessverre, svarte han.

Feilfri første skyting
Emil Hegle Svendsen var 0,8 sekunder bak og Johannes Thingnes Bø 10,2 sekunder bak franskmannen fra start. Tarjei Bø gikk ut som femtemann på den 12,5 kilometer lange jaktstarten, 26,9 sekunder bak lederen.

Fourcade bommet én, og Thingnes to på første liggende skyting. Hegle Svendsen skjøt feilfritt og overtok ledelsen. Han tok ledelsen 20 sekunder foran Fourcade og Thingnes Bø. Tarjei Bø gikk seg opp til fjerdeplass, ti sekunder bak broren.

Feilfri skyting også på andre og tredje skyting
På skyting nummer to hadde Hegle Svendsen perfekte forhold. Igjen skjøt han feilfritt. Thingnes Bø bommet igjen og måtte ut i strafferunde, mens Fourcade skjøt feilfritt.

Hegle Svendsens forsprang var skrumpet til ti sekunder til franskmannen etter innsatsen på standplass.

Ole Einar Bjørndalen skjøt dårlig igjen, måtte ut i strafferunder og havnet langt, langt bakpå fra starten.

Før den tredje skytingen hadde Fourcade hentet igjen ledelsen og passert Hegle Svendsen. De gikk samtidig inn til nest siste skyting.

Begge skjøt feilfritt, og det var duket for en skikkelig duell mellom de to favorittene.

Storebror Tarjei Bø skjøt også feilfritt, og økte forspranget til broren Johannes, som måtte ut i strafferunde. Han beholdt dermed tredjeplassen.

Fourcade gikk raskere i sporet
Martin Fourcade forsøkte seg på et rykk før siste skyting, og fikk en liten luke på 11,5 sekunder før siste og avgjørende skyting.

På standplass skjøt Fourcade sikkert og bra og sikret seg et strålende utgangspunkt. Hegle Svendsen bommet én gang, mens Johannes Thingnes Bø leverte en fantastisk og lynrask feilfri serie.

Til slutt stod Fourcade igjen som vinner, 6,3 sekunder foran Johannes Thingnes Bø.