Everton-spiller beskylder Firmino for å ha kommet med rasistiske tilrop

Det engelske fotballforbundet (FA) vil etterforske påstander fra Evertons Mason Holgate om at Liverpools Roberto Firmino skal ha kommet med rasistiske tilrop under fredagens byderby.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder flere engelske aviser lørdag, deriblant The Daily Mail.

Ifølge avisen vil dommer Bobby Madley inkludere alle detaljene i sin kamprapport om hendelsen som oppstod i Liverpools 2-1-seier på Anfield.

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Mason Holgate dyttet Roberto Firmino på tribunen i løpet av kampen da begge løp etter ballen.

Den brasilianske angriperen reagerte med sinne etter episoden. TV-kameraene viser at Firmino skal ha skreket «din sønn av en h***» i tumultene som oppstod mellom dem i etterkant.

Dommer Bob Madley skal også ha fått med seg tilropene, og snakket både med Holgate og Evertons fotballdirektør Steve Walsh om hendelsen etter kampslutt.

Madley skal ha rapportert det som skjedde til FA, som nå vil etterforske påstandene i rapporten før de kommer med en konklusjon.

– Det er forventet at FA vil starte en etterforskning etter beskyldninger fra Evertons Mason Holgate om at han han ble utsatt for rasistiske tilrop fra Roberto Firmino i løpet av Liverpools FA-cupseier mot Everton, skriver The Guardinan.

Verken Everton-manager Sam Allardyce eller Liverpools manager Jürgen Klopp ønsket å kommentere episode etter kampslutt.

– Jeg bare hørte om det, men kan ikke si noe om det. Jeg har ikke snakket med noen om det, sa Liverpools manager Jürgen Klopp.

En talsperson for Liverpool opplyser til britisk presse at de vil sørge for at alle fakta i saken kommer på bordet.

– Klubben og spilleren vil samarbeide fullt ut med de relevante fotballmyndighetene for å sørge for at de riktige fakta kommer på bordet. Mens denne prosessen pågår ønsker vi ikke å gi noen ytterligere kommentarer, heter det en offisiell uttalelse fra Liverpool.