Nyhetsbyrå: Nord-Korea trolig til vinter-OL

Nord-Korea «kommer sannsynligvis» til å delta i vinter-OL i nabolandet Sør-Korea i februar, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Nord-Koreas IOC-medlem Chang Ung, sier landet trolig vil delta i OL i nabolandet Sør-Korea. (AP Photo/Lee Jin-man) Foto: Lee Jin-man
Nord-Koreas IOC-medlem Chang Ung, sier landet trolig vil delta i OL i nabolandet Sør-Korea. (AP Photo/Lee Jin-man) Foto: Lee Jin-man

Nord-Koreas IOC-delegat Chang Ung sier dette på denne internasjonale flyplassen i Beijing etter ankomst fra hjemlandets hovedstad Pyongyang. Ifølge Kyodo kan han være på vei til Sveits.

Ønsket lykke til

Antydningen om OL-deltakelse kommer få dager etter at Nord-Koreas leder, Kim Jong Un, i sin nyttårstale snakket om mulig deltakelse i vinterlekene og uttrykte et ønske om et fredfylt OL i Pyeongchang i nabolandet i sør.

Siden nyttår har Sør-Korea invitert nordkoreanerne til høynivåsamtaler, og Nord-Korea har takket ja.

Forsoningsarbeid

Nordkoreansk deltakelse i vinter-OL er det viktigste samtalepunktet. Sør-Korea ønsker nordkoreanerne velkommen og ønsker å bruke idrettsarrangementet til å drive forsoningsarbeid.

– Vi vil konsultere USA i prosessen rundt en dialog med Nord-Korea og vi er trygge på at en sør-nord-dialog vil bidra til å skape en atmosfære for dialog mellom USA og Nord-Korea med tanke på å løse atom-spørsmålet, sa Sør-Koreas president Moon Jae-in, ifølge nyhetsbyrået Yonhap.

Samtalene skal holdes i grensebyen Panmunjom 9. januar. I tillegg til OL-deltakelse skal landene diskutere andre spørsmål av felles interesse.

(©NTB)