STORBONDE: Kjendisstylist og TV-profil Erlend Elias Bragstad (35) ble storbonde den første dagen på Farmen kjendis-gården.
STORBONDE: Kjendisstylist og TV-profil Erlend Elias Bragstad (35) ble storbonde den første dagen på Farmen kjendis-gården. Foto: Alex Iversen/TV 2

Erlend Elias føler seg feil fremstilt på Farmen kjendis

Erlend Elias Bragstad (35) opplever både støtte og hets i sosiale medier etter den første uken av Farmen kjendis. Han synes det er verst å lese stygge kommentarer hvor han beskrives som lat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av den første uken av Farmen kjendis har kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) utmerket seg inne på gården.

Han var kjapt ute med å danne allianser, og han ble gårdens første storbonde. Det ansvaret førte med seg et vanskelig valg – å utpeke en førstekjempe. Da valget skulle tas, brøt Erlend Elias sammen foran kameraene.

35-åringen forteller til TV 2 at responsen fra TV-seerne etter sammenbruddet har vært overveldende. Han anslår at han har mottatt nærmere tusen meldinger fra Farmen kjendis-seere i sosiale medier denne uken.

– Det har vært så mange positive meldinger. Folk skriver at de synes det er helt utrolig fint at jeg tør å være meg selv. Det at jeg fikk et sammenbrudd og begynte å gråte, synes folk er fint. De kan kjenne seg igjen i det, sier Erlend Elias til TV 2.

Følte seg utenfor

Kjendisstylisten mottar også meldinger av TV-seere som synes han blir urettferdig behandlet på gården, forteller han.

Tidligere håndballspiller Frank Løke (37) gikk tidlig ut foran kameraene og beskrev ham som en udugelig og lat storbonde. Og på God morgen Norge tidligere denne uken, langet Frank ut mot Erlend Elias og påsto at Erlend ikke bidro på gården.

– Folk merker seg at jeg blir sett ned på av gutteklubben på gården, og de har medfølelse med meg. Flere synes at Frank er veldig stygg mot meg, sier Erlend Elias.

Han vedgår at han følte seg utenfor de første dagene på Farmen kjendis-gården.

– Guttegjengen med Frank, Staysman, Stian og Dennis fant hverandre med en gang. De ble en gjeng, og jeg følte meg ikke inkludert, sier Erlend Elias.

– Samtidig fikk jeg vanvittig god kjemi med Jegertvillingene og Inga Berit etter hvert. Men de første dagene på gården følte jeg meg utenfor, sier han.

Seerne takker ham

De siste dagene har Erlend Elias fått mange meldinger av mennesker som har vært i samme situasjon som ham.

– Mange skriver at de også har følt seg utenfor i livet, på skolen eller på jobben, men at de ikke har turt å snakke om det, fordi det er tabu. De takker meg for at jeg tør å si det, sier han.

Så mange meldinger har tikket inn i innboksen hans, at han ikke har rukket å svare alle.

– Jeg får ikke svart alle sammen, men jeg vil si til dem at de ikke skal være flau over å føle seg utenfor. Det handler ikke om deg, men de andre, sier han.

Frank Løke er uenig

Frank Løke mener det er feil av Erlend Elias å si at de andre mennene på gården ikke inkluderte ham.

– Vi hadde vært på gården i omtrent fem minutter da Erlend følte seg utenfor. Han tok offerrollen med en gang, og han satte seg sammen med jentene og ba de om å stemme på ham som storbonde. Da hadde han ikke pratet med meg en gang. Det er en metode han bruker for å få sympati, sier Frank til TV 2.

Den tidligere håndballspilleren er ikke enig i at han og resten av alliansen «Killer Krew» utestengte Erlend Elias.

– Det var Erlend som delegerte oppgavene og plasserte oss fire guttene sammen til å jobbe med flåten. Det var ikke slik at vi frøys ham ut, sier Frank.

Hets

Etter at Erlend Elias ble Farmen-kjendis, har han ikke bare fått hyggelige meldinger. Han har også mottatt hets i sosiale medier, forteller han.

– Jeg har sett en del hets i kommentarfeltene. Men jeg vet at dersom man leser én negativ kommentar, så husker man den bedre enn hundre positive. Så jeg prøver å styre unna de stygge kommentarene, sier han.

– Jeg blir veldig takknemlig og rørt når folk forsvarer meg i kommentarfeltet mot nettroll. Man må huske at det bare er et TV-program, og at vi er mennesker vi også, sier han.

Erlend Elias, som for alvor ble et kjent fjes da han fikk sin egen nettserie på Dagbladet i 2012, har blitt vant til at folk har sterke meninger om ham. Men han synes det er ille at familien hans må lese stygge kommentarer hvor han beskrives som lat.

– Jeg tar meg ikke nær av det, men jeg synes synd på familien min som må lese det. De vet at «lat» er ikke et ord som beskriver meg. Jeg er oppvokst med at man ikke skal være lat, og jeg har bygd om min karriere fra ingenting, sier han.

– Fremstilles feil

35-åringen mener at han blir feil fremstilt i Farmen kjendis og at han ikke var en lat storbonde, slik det kan virke i programmet.

Han forteller at han var syk den første uken.

– Jeg kom rett fra USA til Farmen-innspillingen, og da hadde jeg både lungebetennelse og jetlag. I tillegg har jeg glutenallergi, og det slet jeg med på gården. Jeg synes det er trist at det virker som om jeg bare røykte, drakk kaffe og strikket, sier han.

Arbeidet han gjorde på gården den første uken har ikke blitt vist på TV, forteller han.

– Jeg bakte boller, melket kuene, fraktet grisene, ryddet på tunet og lagde dagsplaner slik at jeg holdt styr på hva alle gjorde hver dag, sier han.

– Representativt bilde

Presseansvarlig for Farmen kjendis i TV 2, Alex Iversen, svarer slik på spørsmålet om Erlend Elias blir feil fremstilt i programmet:

– Det sier seg selv at det mye av det som blir filmet på Farmen ikke blir vist på TV til slutt, men det er viktig for oss at det vi viser gir et representativt bilde av det som skjer på gården. I dette tilfellet er vi trygge på at den fremstillingen vi har gitt er riktig, sier Iversen.

Første tvekamp

Tidligere denne uken ble Newton-programleder Stian Sandø (25) valgt til førstekjempe av Erlend Elias. Hvem han velger å konkurrere mot i sesongens første tvekamp, ser du i søndagens episode.

Det var 12 kjendiser som flyttet inn på idylliske Finnsvika gård utenfor Halden. Etter seks uker skal det stå igjen én person som vinner en bil.

Se Farmen kjendis på TV 2 mandag, onsdag og søndag. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.