PROGRAMLEDER: Seth Meyers skal lede årets 75. Golden Globe-utdeling. Her er han og inspiserer den røde løperen i Los Angeles, januar, 2018.
PROGRAMLEDER: Seth Meyers skal lede årets 75. Golden Globe-utdeling. Her er han og inspiserer den røde løperen i Los Angeles, januar, 2018. Foto: Chelsea Lauren/Scanpix

Lover fokus på #MeToo under Golden Globe

Programleder Seth Myers lover en giftig brodd mot bransjens store problemer når han entrer scenen natt til mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bak kulissene til det 75. Golden Globe-showet som går av stabelen natt til mandag norsk tid, knytter det seg stor spenning.

Årsaken er initiativet med å få alle kvinnelige skuespillere til å ha svarte klær på den røde løperen – som en påminnelse om #metoo-kampanjen og alle kvinnene som har vært ofre for seksuelt misbruk.

Politisk åpningstale

Seth Meyers (44) som er årets programleder for Golden Globe forteller People at hans åpningsmonolog vil være politisk slik showet hans «Late Night with Seth Meyers» er. Fokuset vil være på miljøet i Hollywood.

– Med årets monolog vil det bli naturlig å dreie inn mot Hollywoods interne politikk og problemer som fortjener å bli snakket om, sier Meyers til People og sikter til overskriftene på filmprodusenten Harvey Weinstein og andre personers sekssuelle trakassering i Hollywood.

RØD LØPER: Seth Meyers ruller ut den røde løperen i Beverly Hills, California og klargjør Golden Globe-showet, januar, 2018. Foto: Christopher Polk/Scanpix
RØD LØPER: Seth Meyers ruller ut den røde løperen i Beverly Hills, California og klargjør Golden Globe-showet, januar, 2018. Foto: Christopher Polk/Scanpix

Hva står i manus?

Golden Globe-showet har fått rykte på seg for å være mindre tøft og rausere enn Oscar og Emmy-prisutdelingene.

I år derimot blir dette det første store Hollywood-showet som kommer etter et år fylt av henvisninger til seksuelle trakasseringer i filmbransjen.

Vanskelig tema

Dermed blir det spennende å se hva som står i manuset til Seth Meyers når han entrer scenen på Beverly Hilton Hotel for å lede showet. Komikeren vil bli nødt til å finne humørfylte innfallsvinkler for å snakke om det vanskelige og ømme temaet.

– Det er et problem du må ta opp og det er veldig delikat. Når du har å gjøre med noe som har påvirket så mange mennesker på en negativ måte, vil du sørge for å snakke om det på en måte som ikke øker det negative elementet i det, avslutter Seth Meyers til The New York Times.

Seth Meyers overtar etter Amy Poehler og Tina Fey som var programledere i 2013, 2014 og 2015 for Golden Globe. Tidligere har Meyers ledet Emmy Awards i 2014.